GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Die Welt: Οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν ρεύμα και νερό

Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» αναφέρεται στην συντριβή των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών, στο περιστατικό με τη ...

Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» αναφέρεται στην συντριβή των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών, στο περιστατικό με τη διανομή τροφίμων στην Αθήνα, αλλά και στη νέα πτώση του οικονομικού κλίματος.

Η εφημερίδα επικαλείται δημοσκόπηση που δείχνει ότι τα μισά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν ρεύμα και νερό ως συνέπεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Τεράστια προβλήματα υπάρχουν ακόμα στην εξυπηρέτηση των στεγαστικών δανείων και στην καταβολή των φόρων, κατά την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ και του ινστιτούτου Marc.

Παρατίθεται ότι από την αρχή της κρίσης περισσότερα από το 90% των νοικοκυριών έχουν υποστεί απώλεια εισοδήματος της τάξης του 38% και οι καταναλωτές έχουν έλθει πια στα όριά τους.

Χώρος αφιερώνεται και στην θλιβερή πάλη για μια σακούλα λαχανικά στο κέντρο της Αθήνας, μια εικόνα που συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Τέλος, γίνεται αναφορά και στη πτώση του οικονομικού κλίματος που καταγράφηκε τον Ιανουάριο στη χώρα μας, με τον αντίστοιχο δείκτη να «σταματάει» στις 85,8 μονάδες έναντι των 86,9 μονάδων του … πιο ελπιδοφόρου Δεκεμβρίου. Προκύπτει ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι οι πιο απαισιόδοξοι στην ευρωζώνη, όπως είναι αναμενόμενο, ενώ ακολουθεί η Πορτογαλία και η Κύπρος.