GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στα Δικαστήρια το ΠΑΜΕ την Παρασκευή για την "Ένωση Προσώπων" στη Ροδόπη

Την Παρασκευή 15.2 εκδικάζεται στην Ξάνθη η υπόθεση της εκβιαστικής δημιουργίας Ένωσης Προσώπων από την εργοδοσία στο εργοστάσιο «ΡΟΔΟΠ...


Την Παρασκευή 15.2 εκδικάζεται στην Ξάνθη η υπόθεση της εκβιαστικής δημιουργίας Ένωσης Προσώπων από την εργοδοσία στο εργοστάσιο «ΡΟΔΟΠΗ».     Μετά την ψήφιση του νόμου για την υπογραφή ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων από Ενώσεις Προσώπων, η εργοδοσία σε μια σειρά χώρους, όπως και στη «ΡΟΔΟΠΗ», με τρομοκρατικό τρόπο προχώρησε σε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Ήταν το πρώτο βήμα στην προσπάθεια κατάργησης των ΣΣΕ και της ΕΓΣΣΕ, βήμα που συνεχίστηκε το επόμενο διάστημα με την μείωση της ΕΓΣΣΕ, με νόμο από την κυβέρνηση, κατά 22% και 33% για τους νέους κάτω των 25 ετών και  η οποία πλέον επιδιώκει να καθορίζει με νόμο την ΕΓΣΣΕ και όχι με διαπραγμάτευση εργατών – εργοδοτών.

Στις 14 Φλεβάρη λήγουν αρκετές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ως τον Μάη σχεδόν το σύνολο αυτών. Τον Μάρτη επίσης, λήγει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση παραδίδοντας χιλιάδες εργαζόμενους στους μισθούς των 400 ευρώ που έχει επιβάλει η κυβέρνηση με νόμο. Να μην αποδεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά και τα εργασιακά κάτεργα  που μας ετοιμάζουν.

Μέσω των συλλογικών διαδικασιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων να δώσουμε τη μάχη της υπογραφής των συμβάσεων. Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τους λαϊκούς αγώνες, με τα εργατικά δικαιώματα, με τη δύναμη που δίνει η οργάνωση των εργατών για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό βάζουν στο στόχαστρο τα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία.

Εδώ και τώρα να υπογραφτεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κανένας μόνος τους. Κανένας ανυπεράσπιστος.

Το  δίκιο των εργατών και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που ζει σήμερα στην ανέχεια, να κριθεί στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους.  Να δυναμώσει η οργάνωση στους κλάδους, να σημάνει αντεπίθεση. Να δυναμώσει η συζήτηση και οι αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργίας στις 20 Φλεβάρη σε κάθε τόπο δουλειάς.     

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί
1.σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ξάνθης την Παρασκευή 15.2 στις 9π.μ., μέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της «ΡΟΔΟΠΗΣ»
2.στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 20.2 στις 10:30΄π.μ. στην Κεντρική Πλατεία