GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο κόκκινο τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην Ξάνθη – βροχή οι αιτήσεις στο Ειρηνοδικείο!

-Περισσότερα από 230 νοικοκυριά στην Ξάνθη κατέθεσαν αίτηση για τον Νόμο Κατσέλη -Αναποτελεσματικό το μέτρο, τρομακτική καθυστέρηση στη...


-Περισσότερα από 230 νοικοκυριά στην Ξάνθη κατέθεσαν αίτηση για τον Νόμο Κατσέλη
-Αναποτελεσματικό το μέτρο, τρομακτική καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεων λόγω μεγάλης ζήτησης….. 
-Ψάχνουν μπαγιάτικο ψωμί στους φούρνους. Φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι εθελοντικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης 

Στην υπαγωγή τους στον Νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους περισσότερες από 230 οικογένειες στην Ξάνθη που έχουν καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης για να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των χρεών τους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το ThrakiToday.com από την 1 Ιανουαρίου του 2012 μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου του 2013 είχαν κατατεθεί 232 αιτήσεις στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης από καταναλωτές που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τα τραπεζικά ιδρύματα, ζητώντας διευκόλυνση, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής το μέτρο να αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως εάν κάποιος καταθέσει σήμερα αίτηση για να ενταχθεί στον νόμο, η δικάσιμος θα οριστεί για τον Νοέμβριο του 2015, καθώς έως τότε ήδη έχουν προγραμματιστεί εκδικάσεις αντίστοιχων υποθέσεων. 

Οι καταναλωτές αδυνατώντας να φανούν συνεπείς στην αποπληρωμή των χρεών τους αναζητούν τρόπους ρύθμισης των οφειλών τους, με τον Νόμο Κατσέλη να αποτελεί την πρώτη επιλογή.  Ήδη από πλευράς του Υπουργείου Ανάπτυξης δρομολογείται νέα ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες αυτής.  

Το γεγονός ότι οι κατατεθείσες αιτήσεις θα εκδικαστούν με μεγάλη χρονική καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα το μέτρο να μην συμβάλει στην άμεση οικονομική ανακούφιση των νοικοκυριών, βυθίζοντας πολίτες στην πλήρη απελπισία αναζητώντας λύσεις. 

Οικονομική κατοχή…..
Τα τελευταία δύο χρόνια το βιοτικό επίπεδο στην πόλη της Ξάνθης κυμαίνεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με την ανεργία να αγγίζει απειλητικά το 50% του πληθυσμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία να καλπάζει, και τις κοινωνικές δομές αλληλεγγύης να εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ήδη εδώ και έναν και πλέον χρόνο λειτουργούν κοινωνικά φροντιστήρια στην Ξάνθη, για μαθητές οικονομικά ασθενών οικογενειών, κοινωνικό φαρμακείο-ιατρείο από τη Μητρόπολη για άνεργους και ανασφάλιστους, συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ από τη μεριά της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης προσφέρονται εθελοντικά υπηρεσίες στο πλαίσιο της αμοιβαίας ανταλλαγής. 

Όπως σημείωσε πρόσφατα ο πρόεδρος των αρτοποιών Ξάνθης εδώ και έναν περίπου χρόνο οι καταναλωτές ζητούν μπαγιάτικο ψωμί από τους φούρνους της περιοχής για να το αγοράσουν φθηνότερα, ενώ κάτι ανάλογο, αλλά σε μικρότερη έκταση, παρατηρείται και στη δημοτική αγορά με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που περισσεύουν στο τέλος της ημέρας.