GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνάντηση αντιπροσωπείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Κρατικής Υπηρεσίας Υδάτων Τουρκίας για τις πλημμύρες!

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 μεταξύ αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ...


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 μεταξύ αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Κρατικής Υπηρεσίας Υδάτων (DSI) της Τουρκίας.

Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα της Τουρκικής Υπηρεσίας και περιλάμβανε επισκέψεις σε περιοχές, ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα και στις δύο πλευρές του Έβρου.

Επιβεβαιώθηκε το πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών και τονίστηκε η πρόθεση και των δύο μερών να συνδράμει η μία την άλλη, σε κάθε περίπτωση που κινδυνεύουν άνθρωποι και κατοικημένες περιοχές.

Οι περιοχές που επισκέφτηκαν οι δύο αντιπροσωπείες ήταν τα Ύψαλα της Τουρκίας και οι Φέρες στην Ελλάδα. Στις Φέρες οι δύο αντιπροσωπείες συναντήθηκαν και συνομίλησαν και με την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου.

Στην Ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Χουσεΐν Ερτζάν, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας και Πέτρος Τέκας, τεχνικός υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Έβρου.

Επικεφαλής της Τουρκικής Αντιπροσωπείας ήταν ο Γιουνούς Αλγκίν, Γενικός Διευθυντής της 11ης Κρατικής Υπηρεσίας Υδάτων της Τουρκίας που εδρεύει στην Αδριανούπολη, ενώ συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής Σερκάν Γκέντς και ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Υψάλων Σαλίχ Μπόστανζη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες Ελληνική Αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Κρατικής Υπηρεσίας Υδάτων Τουρκίας στην Αδριανούπολη, όπου συζητήθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας των δύο χωρών για την εκπόνηση της Διαχειριστικής Μελέτης Πλημμύρας του Ποταμού Έβρου που πραγματοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.