GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κ. Μαλικόπουλος: «Δεν μπορεί ένας αστυνομικός φρουράς να εκπροσωπεί έναν πολιτικό»!

Πάρεργο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης κ. Κώστα Μαλικόπουλο, χαρακτηρίζεται η εκπροσώπ...


Πάρεργο σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης κ. Κώστα Μαλικόπουλο, χαρακτηρίζεται η εκπροσώπηση του βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ κ. Αλέξανδρου Κοντού από τον αστυνομικό υπάλληλο, κ. Χριστόδουλο Σαρρίδη, στην πρόσφατη εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και του Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία οι αποσπασμένοι αστυνομικοί υπάλληλοι στη φρουρά πολιτικών εκτελούν μόνο αστυνομικά καθήκοντα, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορούν να εμφανίζονται δημόσια και να τοποθετούνται εκ μέρους των πολιτικών ως εκπρόσωποί τους. «Είναι πρακτική όλα αυτά τα χρόνια όταν κάποιος πολιτικός έχει κάποια υποχρέωση να στέλνει και τον αστυνομικό σε κάποιες εκδηλώσεις για να διαβάσει κάποια επιστολή εκ μέρους του πολιτικού» αναφέρει ο κος Μαλικόπουλος, εξηγώντας ωστόσο πως  «ο νόμος που κατατέθηκε το 2012 μιλάει για καθαρά αστυνομικά καθήκοντα από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της φυσικής μας ηγεσίας να πράξει τα δέοντα. Ο κάθε συνάδελφος όπως ο και ο πολιτικός αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους από εκεί και μετά».

Υπενθυμίζεται πως όταν ο αποσπασμένος για τη φρούρηση του κ. Κοντού αστυνομικός κος Χριστόδουλος Σαρρίδης ανέβηκε στο βήμα την περασμένη Τετάρτη εκπροσωπώντας τον βουλευτή της ΝΔ δέχθηκε την έντονη αποδοκιμασία του ακροατηρίου, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε από την αίθουσα.