GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυστηρά πρόστιμα σε όσους διακινούν λιπάσματα και πολλαπλασιαστικά υλικά!

Για αυστηρά πρόστιμα και επιβολή κυρώσεων σε όποιους επιχειρούν να εισάγουν λιπάσματα και πολλαπλασιαστικά υλικά, από άλλες χώρες, προε...


Για αυστηρά πρόστιμα και επιβολή κυρώσεων σε όποιους επιχειρούν να εισάγουν λιπάσματα και πολλαπλασιαστικά υλικά, από άλλες χώρες, προειδοποιούν τα ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΕΠΠΥΕΛ). Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι στην περίπτωση λιπασμάτων και πολλαπλασιαστικού υλικού ισχύουν όροι και προϋποθέσεις για τη διακίνησή τους, οι οποίοι διέπονται από την εθνική νομοθεσία. 

Συγκεκριμένα:
Α) Εισαγωγή λιπασμάτων με σκοπό την εμπορία τους επιτρέπεται: 
1) από φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν ειδική άδεια εμπορίας και η έδρα της επιχείρησής τους βρίσκεται στην Ελλάδα.

2) από φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την έδρα της επιχείρησής τους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία προηγουμένως έχουν λάβει έγγραφη βεβαίωση από το Υπ.Α.Α. & Τρ. μετά από αίτησή τους.

3) από μεμονωμένους παραγωγούς, αλλά μόνο για κάλυψη ιδίων αναγκών, με την υποχρέωση να ενημερώνουν αμέσως κατά την άφιξη του λιπάσματος  και εγγράφως το ΚΕΠΠΥΕΛ της περιοχής τους (υποβάλλοντας και ορισμένα δικαιολογητικά), προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι.

Β) Εισαγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού με σκοπό την εμπορία του επιτρέπεται:
1) μόνο από φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν άδεια εμπορίας Π.Υ. τύπου Α΄.

2) από φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την έδρα της επιχείρησής τους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία προηγουμένως έχουν λάβει έγγραφη βεβαίωση από το Υπ.Α.Α. & Τρ. μετά από αίτησή τους.

3) Eισαγωγή Π.Υ. για κάλυψη ιδίων αναγκών από μεμονωμένα πρόσωπα δεν επιτρέπεται, παρά μόνο για δοκιμαστική καλλιέργεια ή πειραματισμό, σε πολύ μικρές ποσότητες ανάλογα με το φυτικό είδος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.     
    
Οτιδήποτε εκτός των ανωτέρω είναι παράνομο και τιμωρείται με ανάλογες κυρώσεις και αυστηρά πρόστιμα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.