GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν χωράνε οι μαθητές στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης – ζητούν νέο κτήριο!

-Τις 250 ώρες αγγίζουν τα διδακτικά κενά, ενώ σε λίγους μόλις μήνες ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά…  Τις 250 διδακτικές ώρες αγγίζο...


-Τις 250 ώρες αγγίζουν τα διδακτικά κενά, ενώ σε λίγους μόλις μήνες ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά… 

Τις 250 διδακτικές ώρες αγγίζουν τα εκπαιδευτικά κενά που καταγράφονται στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, τη στιγμή που απομένουν λιγότεροι από τρεις εκπαιδευτικοί μήνες για την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς, ενώ το επιτακτική παρουσιάστηκε φέτος η ανάγκη για μείωση του αριθμού των εισακτέων μαθητών, καθώς αυτοί δεν… χωράνε στις αίθουσες διδασκαλίας. 

«Τα κενά είναι αρκετά, δυστυχώς κυρίως στα μουσικής παιδείας μαθήματα, όπου οι ελλείψεις φτάνουν τις 250 εκπαιδευτικές ώρες» σημειώνει ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κος Γιάννης Κακάρας, εξηγώντας πως «το πώς θα καλυφθούν αυτά τα κενά δεν το γνωρίζουμε. Γίνονται διάφορες ενέργειες και δεν ξέρω εάν θα βρεθούν οι πόροι να καλυφθούν τα κενά, ενώ φτάνουμε σιγά, σιγά και στο τέλος της σχολικής χρονιάς».

Τα προβλήματα που καταγράφονται στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης δεν είναι μοναδικά, καθώς αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, τα οποία πρόσφατα πραγματοποίησαν σειρά κινητοποιήσεων ζητώντας την άμεση επίλυσή τους. «Το μόνο θετικό που βλέπουμε πλέον είναι ότι από τη μια λύνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες και το θέμα της σίτισης, η οποία είχε σταματήσει, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα που εισπράττουμε για το θέμα της επίλυσης του στεγαστικού μας προβλήματος» σημειώνει ο κος Κακάρας, προτείνοντας ο ίδιος την κατασκευή ενός σχολικού συγκροτήματος στο οποίο θα δοθεί το όνομα του Μάνου Χατζιδάκι, και στο οποίο στη συνέχεια θα μπορούσε να στεγαστεί και ένα καλλιτεχνικό σχολείο.    

«Αυτό που ζητούμε είναι να ανεγερθεί μια σχολική μονάδα με το όνομα Μάνος Χατζιδάκις και να μην έχει μια μόνο τοπική εμβέλεια, αλλά μια Ευρωπαϊκή και να συστεγαστεί σε αυτή τη μονάδα και ένα καλλιτεχνικό σχολείο, υπάρχουν τέσσερα στην Ελλάδα και θα μπορούσε να ιδρυθεί ακόμη ένα στην περιοχή μας» αναφέρει ο ίδιος. 

Το στεγαστικό πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια το Μουσικό Σχολείο ανάγκασε φέτος το σχολείο να δεχθεί λιγότερους μαθητές, καθώς όπως υπογραμμίζει ο κος Κακάρας «δεν χωράμε πλέον στις αίθουσες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 154 μαθητές, αλλά δυστυχώς δεν χωράμε».