GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ο δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης!

-Του ασκήθηκε δίωξη για υπόθεση με εργαζόμενο του δήμου....  -Ενώ έπρεπε να τεθεί σε αργία ο εργαζόμενος συνέχιζε να εργάζεται μέχρι που ...

-Του ασκήθηκε δίωξη για υπόθεση με εργαζόμενο του δήμου.... 
-Ενώ έπρεπε να τεθεί σε αργία ο εργαζόμενος συνέχιζε να εργάζεται μέχρι που βγήκε στη σύνταξη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο! 
-Ηθική αυτουργία για τον υπάλληλο και παράβαση καθήκοντος για τον κ. Χατζηευαγγέλου!

Για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση διώκεται ο δήμαρχος του δήμου Τοπείρου Ξάνθης κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ενώ η δίκη του έχει οριστεί για τις 5 Μαρτίου του 2013.  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κος Χατζηευαγγέλου «ενεργώντας με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος». Πρόκειται για δίωξη που άσκησε η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ξάνθης κα Βασιλική Μπούρα και σύμφωνα με την οποία παρά το γεγονός ότι υπήρξε αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος υπαλλήλου του δήμου, η οποία αν και κοινοποιήθηκε στον δήμαρχο Τοπείρου, αυτός δεν προχώρησε στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης για την έκπτωση του εν λόγω υπαλλήλου. 

Ο κος Στέλιος Χατζηευαγγέλου
Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θράκης ο Δ.Κ., υπάλληλος του δήμου Τοπείρου (που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση), καταδικάστηκε για την αξιόποινη πράξη της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, η οποία απόφαση αν και κοινοποιήθηκε στον δήμαρχο Τοπείρου αυτός δεν προχώρησε στην έκδοση της διαπιστωτικής πράξης. Αντιθέτως, ο Δ.Κ. εξακολούθησε να εργάζεται στον δήμο έως και την ημέρα της συνταξιοδότησής του, δηλαδή την 31-1-2012. «Στην προεκτειθείσα δε παράνομη πράξη του ο κατηγορούμενος (σ.σ. κ. Χατζηευαγγέλου) προέβη με σκοπό να προσπορίσει παράνομο όφελος στον δεύτερο κατηγορούμενο (σ.σ. Δ.Κ.) ο οποίος παρά την αμετάκλητη κατά τα ως άνω καταδίκη του, εξακολούθησε να εργάζεται στον δήμο Τοπείρου μέχρι και την συνταξιοδότησή του και να λαμβάνει τις μηνιαίες αποδοχές του χωρίς νόμιμο προς τούτο δικαίωμα». 

Η δικαστική αυτή εξέλιξη της υπόθεσης φαίνεται πως βάζει σε περιπέτειες τον δήμαρχο Τοπείρου, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει βαρύ κατηγορητήριο, ενώ ως μάρτυρες καταθέτουν δύο μέλη της Αντιπολίτευσης, ήτοι οι κύριοι Θωμάς Μίχογλου και Στυλιανός Μωραϊτης, ενώ της δίωξης είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση προς την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μίχογλου.