GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣΠΕΙΡΑ ανηλίκων στην Ξάνθη έσπαγε και έκλεβε αυτοκίνητα. Έκλεψαν ακόμη και έναν σκύλο!

-Επιτέθηκαν σε 52χρόνη και της άρπαξαν την τσάντα -Διέρρηξαν συνολικά 14 οχήματα…. Διακεκριμένη η δράση τους! Στα χέρια της Αστυν...


-Επιτέθηκαν σε 52χρόνη και της άρπαξαν την τσάντα
-Διέρρηξαν συνολικά 14 οχήματα…. Διακεκριμένη η δράση τους!

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν το πρωί της Κυριακής δύο εκ των πέντε ημεδαπών που από κοινού έσπαγαν και έκλεβαν αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. 

Πρόκειται για έναν 17χρόνο και έναν 15χρόνο που συνελήφθησαν, καθώς και έναν 19χρόνο, έναν 18χρόνο και έναν 16χρόνο σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ μέχρι στιγμής αναζητούνται. 

Οι πέντε δράστες, στο σύνολό τους ανήλικοι, το Σάββατο διέρρηξαν τέσσερα συνολικά αυτοκίνητα στην πόλη της Ξάνθης προκαλώντας φθορές σε αυτά, αφαιρώντας τρία ραδιόφωνα, ένα μπουφάν και ένα ζευγάρι γυαλιά από αυτά. 

Οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση τους προχώρησαν στη σύλληψη των δύο εκ των πέντε δραστών, ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, οι πέντε δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 9-1-2013 έως και 29-1-2013 διέρρηξαν άλλα δέκα οχήματα στην πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας σε αυτά φθορές και αφαιρώντας μεταξύ άλλων από το εσωτερικό τους τέσσερα ράδιοCD,  120 ευρώ, δύο  τσάντες, ένα  κινητό τηλέφωνο, δύο δοχεία λάδι και διάφορα έγγραφα. 

Οι ίδιοι παράλληλα, όπως προκύπτει από τη σχετική σε βάρος τους δικογραφία, δεν αρκέστηκαν στην κλοπή των οχημάτων, αλλά στο παρελθόν ασκώντας σωματική βία, άρπαξαν την τσάντα 52χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, κλειδιά και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Στις 19 Ιανουαρίου, το μεσημέρι αφού αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι διαμερίσματος, αφαίρεσαν ένα σκυλί, ενώ την Παρασκευή αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στην Ξάνθη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) ράδιοCD, δύο από τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επίσης βρέθηκε και ο σκύλος που είχαν αφαιρέσει, ο οποίος και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.    

Σημειώνεται ότι και οι πέντε δράστες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ σε βάρος του 17χρονου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του κ. Ανακριτή Ξάνθης, για υπόθεση ληστείας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και σωματικών βλαβών. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.