GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πόσοι και πότε άνοιξαν το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ

Τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο USB που περιλαμβάνει τη λίστα Λαγκάρντ....


Τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο USB που περιλαμβάνει τη λίστα Λαγκάρντ. Για δικαίωση Βενιζέλου μιλά το ΠΑΣΟΚ
13 Φεβ 2013 - 20:36

Τέσσερις χρήστες άνοιξαν, συνολικά οκτώ φορές, το αρχείο που περιέχει την λίστα Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο USB.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το iefimerida.gr, η έρευνα δείχνει τα εξής:
Το αρχείο ανοίχθηκε για πρώτη φορά από τον χρήση με κωδικό windows user τα ξημερώματα της 30ης Σεπτεμβρίου του 2010, 28 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και έμεινε ανοικτό έως τις 00.55'. Ο ίδιος χρήστης ξανανοίγει το αρχείο στις 28 Φεβρουαρίου του 2011 και την 1 Ιουλίου του 2011. Ειδικά αυτή η τελευταία φορά αποτελεί μυστήριο καθώς ήδη ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και έχει παραδώσει το usb στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα ο χρήστης SO113601 έχει ανοίξει το αρχείο στις 6 Ιουλίου του 2011 στις 11.33 το πρωί αλλά και στις 2 Οκτωβρίου του 2012, ημέρα κατά την οποία παραδόθηκε το usb από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου και έφτασε αυθημερόν στο ΣΔΟΕ. Από αυτό συνάγεται ότι ο συγκεκριμένος κωδικός χρήστη ανήκει σε υπολογιστή της υπηρεσίας.

Το αρχείο έχει ανοίξει μια φορά στις 8 Ιουλίου 2011 από το χρήστη με κωδικό USERV, ημέρα κατά την οποία έχει δημιουργηθεί το αντίγραφο που παρέδωσε ο κ, Διώτης στον κ. Βενιζέλο και σήμερα βρίσκεται στη δικογραφία.

Τέλος, το αρχείο έχει ανοιχθεί και από τον χρήστη SOFIA δυο φορές. Η πρώτη την 1η Οκτωβρίου 2012 στις 13.45' και η δεύτερη στις 2 Οκτωβρίου 2012 στις 8.47' το πρωί. O κωδικός «Sofia» μάλλον αντιστοιχεί στον υπολογιστή του κ Βενιζέλου καθώς η ημερομηνία που εμφανίζει συμπίπτει με τη μέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώνεται ότι το αρχείο δεν υπάρχει στο ΣΔΟΕ και έσπευσε να βρει το USB που του είχε δώσει ο Διώτης. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, μιλούν για διαίωση του προέδρου του κόμματος, καθώς, όπως λένε, από την πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι ο κ.Βενιζέλος δεν άνοιξε το στικάκι για 15 μήνες.