GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι… κοροϊδία!

Η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση «επιδόματος ανεργίας» από 3 έως 9 μήνες μόνο, σε ελεύθερους επαγγελματίες που έκαναν διακοπή επαγγέ...


Η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση «επιδόματος ανεργίας» από 3 έως 9 μήνες μόνο, σε ελεύθερους επαγγελματίες που έκαναν διακοπή επαγγέλματος, είναι σκέτη κοροϊδία αφού τα κριτήρια που τίθενται από το υπουργείο Εργασίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και περιοριστικά.

Από τους δεκάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους τα τελευταία χρόνια, είναι ζήτημα αν θα πάρουν επίδομα το 10%.

Το γεγονός και μόνο ότι από το φιλοδώρημα των 360 Ευρώ  εξαιρούνται όσοι έχουν οφειλές στο ασφαλιστικό τους ταμείο, ακόμα και αν έχουν κάνει ρύθμιση, αποδεικνύει το εμπαιγμό της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ένα δεύτερο εμπόδιο που βάζει η Υπουργική Απόφαση είναι τα εισοδηματικά κριτήρια, για συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 € και το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 €.

Αλήθεια.
Ποιος μικρομαγαζάτορας σήμερα κλείνει την επιχείρησή του και δεν χρωστάει στον ασφαλιστικό του φορέα;
Ποια οικογένεια μπορεί να ζήσει με εισόδημα 15.000 € το χρόνο;
Σε εποχή που τα μαγαζιά καταγράφουν μόνο ζημιές, ποιο μικρομάγαζο θα έκλεινε σήμερα αν είχε κέρδη 20.000 € το χρόνο;

Από στοιχεία του ΟΑΕΕ είναι γνωστό ότι πάνω από 400.000 μικροεπαγγελματίες είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι γιατί λόγω της κρίσης και της αναδουλειάς αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους, προτιμώντας να πάνε ένα πιάτο φαγητό στην οικογένειά τους.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χρηματοδότηση του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες, έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά σε κάθε ένα ασφαλισμένο και κανείς δεν μας λέει που πήγαν αυτά τα λεφτά. Τα χρήματα αυτά υπερβαίνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ και επαρκούν να καλύψουν όλους τους άνεργους συναδέλφους.

Απαιτούμε τα χρήματα αυτά να επιστραφούν άμεσα στον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΑΕΕ ώστε να καλυφθούν αυτές ακριβώς οι ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε ο λογαριασμός αυτός.

Είναι ανάγκη επίσης να απλουστευτούν οι φορολογικές διαδικασίες διακοπής των εργασιών των επιχειρήσεων, για μικροεπαγγελματίες που στη ουσία έχουν χρεοκοπήσει, αλλά αδυνατούν να κλείσουν τα φορολογικά τους βιβλία, εμφανίζονται τυπικά ότι λειτουργούν και το μόνο που κάνουν είναι να συσσωρεύουν χρέη στα ταμεία και στις τράπεζες. Στην ουσία, αυτοί οι μικρομαγαζάτορες είναι άνεργοι, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν ούτε αυτό το φιλοδώρημα που ονομάζει η κυβέρνηση Επίδομα Ανεργίας Ελευθέρων Επαγγελματιών. 

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, το ΠΑΜΕ, 
                                                            
ΑΠΑΙΤΟΥΝ:
Καθολικό επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο χρόνο είναι άνεργοι.
Πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
Η Γραμματεία Ν.Ξάνθης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ