GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΑΒΑΛΑ: Σπείρα έκλεβε καλώδια και μετασχηματιστές της ΔΕΗ!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα  έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, μία περίπτωσ...


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα  έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, μία περίπτωση κλοπής καλωδίων και τρεις (3) απόπειρες κλοπής μετασχηματιστών – καλωδίων, σε αγροτικές περιοχές της Καβάλας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 41, 39, 38, 33 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, ενώ οι δύο από αυτούς, ηλικίας 41 και 33 ετών, συνελήφθησαν τη Δευτέρα (18-2-2013) το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. 

Ειδικότερα, οι πέντε δράστες, τη Δευτέρα (18-2-2013), κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Καβάλας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα μετασχηματιστή από κολώνα της ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, διαφεύγοντας πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης, εντόπισαν στο σημείο και κατέσχεσαν, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και τα δύο (2) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα με τα οποία μετέβησαν οι δράστες στην περιοχή. Στο εσωτερικό των οχημάτων βρέθηκαν 25 μέτρα καλώδιο χαλκού σε κομμάτια, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν. 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι πέντε δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 18-2-2012, σε αγροτικές περιοχές της Καβάλας, διέπραξαν τα εξής: 
Διέρρηξαν την γεώτρηση αγροκτήματος και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της καθώς και από κιβώτιο της ΔΕΔΔΗΕ καλώδια χαλκού. 
Παραβίασαν κιβώτια της ΔΕΔΔΗΕ χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό τους.
Αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα μετασχηματιστή.

Στη συνέχεια, δύο από τους δράστες, ηλικίας 41 και 33 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι ο 33χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για κλοπές. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών, καθώς και για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.