GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΑΒΑΛΑ: Έκλεβαν μηχανές και τις πουλούσαν ως… ανταλλακτικά!

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα  από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος και του Αστυνομικού Σταθμο...

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα  από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τρεις (3) κλοπές δικύκλων.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 23 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, πλαστογραφία και αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στα σπίτια των δραστών, σε χωριό της Καβάλας, όπου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
•    δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες
•    δέκα (10) αποσυναρμολογημένες μηχανές
•    δεκαπέντε (15) κινητήρες
•    πέντε (5) σκελετοί μηχανών, με αλλοιωμένο αριθμό πλαισίου
•    ένα (1) ηλεκτρικό μηχάνημα χάραξης αριθμών πλαισίου
•    πληθώρα εξαρτημάτων κινητήρων, μοτοσικλετών και ποδηλάτων

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 29-5-2012 έως 19-11-2012, αφαίρεσαν, από χωριά και την πόλη της Καβάλας, ένα μοτοποδήλατο και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες. Μια από τις δίκυκλες μοτοσικλέτες την πούλησαν σε 22χρονο ημεδαπό, η οποία βρέθηκε στην οικία του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ διάφορα μέρη των άλλων δύο δικύκλων βρέθηκαν στα σπίτια των δραστών και επίσης αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 

Από τη συνέχεια της αστυνομική έρευνας προέκυψε ότι ένας από τους παραπάνω κατασχεθέντες κινητήρες, ανήκει σε κλεμμένο μοτοποδήλατο, καθώς και ότι ο 23χρονος παραποίησε, με το ηλεκτρικό μηχάνημα χάραξης, τον αριθμό ενός κινητήρα, τον οποίον και τοποθέτησε στη δίκυκλη μοτοσικλέτα του.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 22χρονου ημεδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των τριών ημεδαπών, θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές, για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.