GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χειμερινή Γιορτή Περιβάλλοντος με πεζοπορία και καθαρισμό στα μονοπάτια της Ξάνθης

Μαθητές και καθηγητές που συμμετέχουν στο σχολικό Περιβαλλοντικό πρόγραμμα σύμπραξης των 2ου και 7ου Γ/σιου καθώς και του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθ...


Μαθητές και καθηγητές που συμμετέχουν στο σχολικό Περιβαλλοντικό πρόγραμμα σύμπραξης των 2ου και 7ου Γ/σιου καθώς και του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, καλούν τις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολικών μονάδων Γυμνασίων, να βρεθούν το ερχόμενο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 13,30 στην πλατεία Αντίκα (αρχή παλιάς πόλης) σε μια «Χειμερινή Γιορτή Περιβάλλοντος». Το φετινό πρόγραμμα Π.Ε. έχει τίτλο «Ανάδειξη και αξιοποίηση του δικτύου μονοπατιών Ξάνθης και σκοπό έχει την γνωριμία, ανάδειξη και αξιοποίηση των πολλών μονοπατιών που βρίσκονται γύρω από την πόλη της Ξάνθης.

Στα πλαίσια δράσεων του προγράμματος μαθητές και καθηγητές συναντιούνται, περπατούν στη φύση, ανταλλάσουν εμπειρίες και απόψεις, γνωρίζουν και μαθαίνουν τον τόπο μας. Κοινό γνώρισμα η αγάπη και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον αλλά και τη διαφύλαξη – προστασία του.

«Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο μονοπατιών, με κοινά χαρακτηριστικά την ασφαλή διέλευση των περιπατητών, το καθαρό περιβάλλον, τον καλλωπισμό και βελτίωση της αισθητικής, αλλά και τη χαρτογράφηση και σηματοδότησή τους…» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια.
   
Για το ερχόμενο Σάββατο προγραμματίζεται ο καθαρισμός του περιαστικού άλσους της πόλης, καθώς οι μαθητές θα το διασχίσουν από τη νότια πύλη του (οδός Χασιρτζόγλου) και ανηφορίζοντας προς τα επάνω (επαρχιακή οδός προς Σταυρούπολη). Οι περιβαλλοντικές ομάδες προμηθεύονται σακούλες και γάντια σε μια προσπάθεια καθαρισμού του μονοπατιού, συμμετέχοντας ως «ενεργοί δημότες» στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος.

Στο κεντρικό κιόσκι του περιαστικού άλσους – με πανοραμική θέα στην πόλη – θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση των προσκεκλημένων μαθητών και εκπαιδευτικών για την πορεία, τις δράσεις και τη συνέχεια του Περιβαλλοντικού προγράμματος, καθώς την εαρινή περίοδο πολλαπλασιάζονται οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες, ενώ γίνεται και «άνοιγμα» σε γονείς, φίλους και πολίτες της Ξάνθης προκειμένου να το γνωρίσουν από κοντά και να συμμετέχουν. Στην  περιπατητική συνέχεια προβλέπεται πορεία προς το Εκκλησιαστικό σχολείο και το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, καθώς και το «Βυζαντινό μονοπάτι» γύρω από την Ξάνθεια.

«Θέλουμε να γνωρίσουμε σε όλους τα μονοπάτια της Ξάνθης. Είναι πανέμορφα και αξίζουν την προσοχή όλων. Τα περισσότερα αποτελούν παλιές πέτρινες «στράτες» που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι εκατοντάδες χρόνια πριν, με υποζύγια και περιπατητές που πήγαιναν σε χωριά της ορεινής περιοχής του νομού. Είμαστε από τους τυχερούς που διαθέτουμε ένα τόσο όμορφο, ασφαλή και προσβάσιμο δίκτυο μονοπατιών και θεωρούμε χρέος μας να το αναδείξουμε και αν γίνεται να καλυτερέυσουμε τις διαδρομές». Πινακίδες πληροφόρησης, παρουσίαση περιβαλλοντικών στοιχείων, χαρακτηριστικά διαδρομών και πολλά άλλα είναι στα άμεσα σχέδια των μαθητών.

«Περιμένουμε όλους τους Ξανθιώτες μαθητές και καθηγητές που αγαπούν το περιβάλλον και την Ξάνθη. Δώστε μας την ευκαιρία να σας το γνωρίσουμε μέσα από την προσπάθειά μας.

Ραντεβού το Σάββατο 16/02 στις 1,30  στην πλατεία Αντίκα.