GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η επιβίωση το κύριο αίτημα των αγροτών. Παραμένουν στα μπλόκα στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Τον απεργιακό τους κλοιό συνεχίζουν οι αγρότες της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνα των αγροτών Χρυσούπολης κ. Γιάννη...

Τον απεργιακό τους κλοιό συνεχίζουν οι αγρότες της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνα των αγροτών Χρυσούπολης κ. Γιάννης Πασαλίδης μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα να επισημαίνει πως «βασικό μας αίτημα είναι η επιβίωση».

Όπως εξηγεί ο ίδιος «δεν έχουμε περιθώριο πια. Το 2010 μιλούσαμε για βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα και σήμερα μιλάμε για επιβίωση». Οι αγρότες της Περιφέρειας ΑΜΘ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στο οδικό δίκτυο της περιοχής, ενώ παράλληλα προχωρούν σε ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. 

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των αγροτών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Είμαστε τόσες ημέρες στον δρόμο χωρίς να έχουμε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα» σημειώνει ο κος Πασαλίδης, με τους αγρότες να μην παρουσιάζονται διατεθειμένοι να αποσύρουν τα οχήματά τους από τους δρόμους.  

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από πλευράς των αγροτών, οι οποίοι ζητούν την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων, τα οποία σχετίζονται με το κόστος παραγωγής, τη διάθεση των αγροτικών προϊόντων καθώς και την γενικότερη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.  Στον Έβρο και τη Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού στη Μαυρολέκη,στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.