GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατάληψη στο ΙΚΑ Ξάνθης – αντιδρούν στις 7 απολύσεις εργαζομένων! (+VIDEO)

Σε κατάληψη του κτηρίου διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ξάνθης προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι του υποκατα...

Σε κατάληψη του κτηρίου διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ξάνθης προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι του υποκαταστήματος, αντιδρώντας στην απόλυση 7 εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ το 2010 απολύθηκαν ωστόσο μέσω e-mail την προηγούμενη εβδομάδα. 

Πρόκειται για 7 από τους 28 εργαζομένους του ΙΚΑ Ξάνθης, οι οποίοι προσελήφθησαν με την προκήρυξη 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ ενώ το Εφετείο Αθηνών έκρινε ως αντισυνταγματική την πρόσληψή τους οδηγώντας τους μετά από 1,5 χρόνο εργασίας στην ανεργία. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να αποδυναμώσει πλήρως το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ξάνθη το οποίο παρουσιάζει τη μικρότερη επάνδρωση σε προσωπικό απ’ όλα τα ΙΚΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ, δημιουργώντας ένα χάος στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. 

Συντάξεις, βεβαιώσεις και κάθε είδους εξυπηρέτηση προς τους ασφαλισμένους θα πραγματοποιείται με δραματικά αργούς ρυθμούς, δεδομένου και του γεγονότος πως το ΙΚΑ Ξάνθης πλέον συρρικνώνεται κατά ¼ του προσωπικού του. Συνολικά σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ το κύμα αυτό των απολύσεων επηρεάζει 35 εργαζόμενους, ενώ οι ίδιοι οι απολυμένοι δεν έχουν προχωρήσει στην υπογραφή των απολύσεών τους, ακολουθώντας τις συμβουλές των νομικών τους συμβούλων, ενώ αναμένεται να κινηθούν δικαστικά συλλογικά σε πανελλαδικό επίπεδο.