GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στη βενζίνη «καίγεται» το 15% του μεροκάματου του Ελληνα…

Από τις ακριβότερες στον κόσμο είναι η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορε...


Από τις ακριβότερες στον κόσμο είναι η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα «real.gr», η Ελλάδα καταλαμβάνει ανάμεσα σε 60 χώρες την έκτη θέση σε ότι αφορά την τιμή πώλησης του λίτρου βενζίνης, τη στιγμή που συνεχώς μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Ελληνες δαπανούν το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης, ενώ συνολικά δαπανούν το 4,8% του εισοδήματός τους για τον ανεφοδιασμό του οχήματός τους.

Το υψηλό αυτό ποσοστό αποδίδεται και στο γεγονός ότι οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των λαών που χρησιμοποιούν συχνά το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους Ακριβότερη όλων στη βενζίνη είναι η Τουρκία, όπου η μέση τιμή του λίτρου αγγίζει τα 2 ευρώ εξαιτίας της φορολογίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Bloomberg οι τιμές ελήφθησαν κατά την περίοδο 3-18 Ιανουαρίου 2013.