GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στον Πτωχευτικό Κώδικα 18 επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ!

Στοιχεία για εκείνες τις εταιρείες που αιτήθηκαν αλλά και για εκείνες που υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικ...


Στοιχεία για εκείνες τις εταιρείες που αιτήθηκαν αλλά και για εκείνες που υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, από 46 Πρωτοδικεία της χώρας, σε σύνολο 66 Πρωτοδικείων, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. 

Το υπουργείο απευθύνθηκε στο τέλος του 2012 στους προέδρους των Πρωτοδικείων της χώρας, ζητώντας την παροχή στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των εταιρειών που αιτήθηκαν και όσων υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα καθώς και την πορεία αυτών. 

Από αυτά προκύπτει ότι συνολικά 18 επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ έχουν καταθέσει αίτημα υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα. 

Πιο συγκεκριμένα: 
Πρωτοδικείο Ξάνθης:
Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης συνολικά τρεις επιχειρήσεις της περιοχής, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Πρωτοδικείου (με αριθμό πρωτοκόλλου 1287) που κατατέθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Πρωτοδικείο Ορεστιάδας: 
Μόλις μια επιχείρηση υπέβαλε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα  στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδας, από το 2007 μέχρι και σήμερα. Η αίτηση έγινε δεκτή και ακολουθήθηκε η διαδικασία συνδιαλλαγής με τον ταυτόχρονο ορισμό μεσολαβητή, ωστόσο τέθηκε τέλος στη διαδικασία λόγω αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στον οφειλέτη και τους πιστωτές του.  

Πρωτοδικείο Ροδόπης:
Όπως προκύπτει από τα βιβλία του Πρωτοδικείου Ροδόπης καμία επιχείρηση δεν υπήχθη στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, από την εφαρμογή του νόμου μέχρι σήμερα, ενώ κατατέθηκε μία αίτηση για την υπαγωγή εταιρείας στις παραπάνω διατάξεις, πλην όμως απορρίφθηκε και η επιχείρηση κηρύχθηκε σε πτώχευση. 

Πρωτοδικείο Δράμας:
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Πρωτοδικείου Δράμας σχετικά με τις επιχειρήσεις που υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ισχύουν τα εξής:
1) Υπήχθησαν συνολικά οκτώ επιχειρήσεις. 2) Απέτυχε η διαδικασία της συνδιαλλαγής σε πέντε από αυτές. 3) Σε τρεις από αυτές συνεχίζεται. 4) Καμία από αυτές δεν ανακοίνωσε την πτώχευσή της μετά την υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. 

Πρωτοδικείο Καβάλας:
Συνολικά 6 επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα, ενώ δύο εξ αυτών έγιναν δεκτές από το Πρωτοδικείο Καβάλας.