GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δάσκαλοι Ξάνθης: Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στα σχολεία της Θράκης!

Ως ανεπιθύμητα χαρακτηρίζει ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης τα μέλη της Χρυσής Αυγής που πρόσφατα έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να επισκ...

Ως ανεπιθύμητα χαρακτηρίζει ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης τα μέλη της Χρυσής Αυγής που πρόσφατα έκαναν γνωστή την πρόθεσή τους να επισκεφτούν τα σχολεία της Θράκης, μοιράζοντας μάλιστα και σημαίες.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους και στους «τιμητές του έθνους» να μολύνουν την εκπαίδευση» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της ανακοίνωσής τους ο Διδασκαλικός Σύλλογος, ενώ αναλυτικά σε αυτή αναγράφονται τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε εξωθεσμική παρέμβαση στα σχολεία, όπως αυτή που εκδηλώθηκε σχετικά με τη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο του Νυδρίου Λευκάδας. Μετά την 28η Οκτωβρίου, στο Νυδρί της Λευκάδας, γονέας, απευθύνθηκε με επιστολή του  σε βουλευτή της "Χρυσής Αυγής" Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλοντας τους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Νυδρί της Λευκάδας, επειδή δεν του άρεσε ο  χαρακτήρας της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου. Το αποκορύφωμα όμως της προκλητικής αυτής και πρωτοφανούς ενέργειας αποτέλεσε η φοβική –προς τη «Χρυσή Αυγή»- και αυταρχική προς τους εκπαιδευτικούς ενέργεια του Διευθυντή  ΠΕ Λευκάδας, ο οποίος αντί να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, την ιστορική μνήμη και την παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία, υποκλίθηκε στη λογική του φόβου και της τρομοκρατίας της Χρυσής Αυγής, καλώντας την νηπιαγωγό και τους δασκάλους σε ΕΔΕ!

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, αλλά και δηλώσεις βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» σχετικά με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στα σχολεία ή και τη δήλωση της «πρόθεσής τους» να επισκεφτούν σχολεία της Θράκης για να «τονώσουν το εθνικό φρόνημα» των μαθητών, το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης δηλώνει ότι:

  Οι εκπαιδευτικοί είχαμε και έχουμε καθήκον και αποστολή να υπερασπίσουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο και τη θρησκεία. Γι’ αυτό καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του εθνικισμού στο σχολείο καθώς και την απόπειρα άσκησης ιδεολογικής τρομοκρατίας στους εκπαιδευτικούς.

  Το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και τη ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.

  Η διαταγή Ε.Δ.Ε. από το διευθυντή εκπαίδευσης Π.Ε. Λευκάδας συνδέεται με σκοτεινές περιόδους της ιστορίας του τόπου μας, είναι απαράδεκτη και πέρα από κάθε διοικητική αρμοδιότητα.

Δεν θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους και στους «τιμητές του έθνους» να μολύνουν την εκπαίδευση. Γι’ αυτό:
α. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στη συνάδελφο νηπιαγωγό  του 1ου Ν/Γ Νυδρίου καθώς και στους συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο μέσα σε κλίμα ελευθερίας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται τόσο η εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και η δημοκρατική λειτουργία του σχολείου.
β. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι Ε.Δ.Ε. και κάθε δίωξη.
γ. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα ώστε να μην επιτρέπεται καμιά επέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο από εξωθεσμικούς παράγοντες
δ. Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να υπερασπίσει την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο και να μην επιτρέψει την παρέμβαση εθνικιστικών και φασιστικών στοιχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία».

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012