GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Αναστάτωση” στο Δροσερό Ξάνθης όταν πήγαν να κόψουν το ρεύμα!

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης όταν συνεργείο της ΔΕΗ επιχείρησε να κόψει την παροχή ηλεκτρ...

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης όταν συνεργείο της ΔΕΗ επιχείρησε να κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε 16 οικογένειες λόγω ανεξόφλητων συσσωρευμένων οφειλών, που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ σε πολλές των περιπτώσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται αντίστοιχο περιστατικό, ενώ στο παρελθόν, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΝΕ του ΚΚΕ Ξάνθης, η διακοπή έχει πραγματοποιηθεί με την παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο των κατοίκων του οικισμού όσο και μελών του ΠΑΜΕ που πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους της πόλης κατέληξαν στο παράρτημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ζητώντας, έστω προσωρινή, λύση στο πρόβλημα.

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου ώστε να εξοφλήσουν οι κάτοικοι του οικισμού, οι λογαριασμοί των οποίων βρίσκονται στο κόκκιινο, τις οφειλές τους.

Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης η ΝΕ του ΚΚΕ Ξάνθης καταγγέλλει την κίνηση των υπευθύνων της ΔΕΗ αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:
«Καταγγέλλουμε την κίνηση των υπευθύνων του καταστήματος της ΔΕΗ Ν. Ξάνθης, να «κόβουν» τα συνεργεία τους παροχές ρεύματος σε σπίτια στην περιοχή του Δροσερού με την παρουσία, μάλιστα, αστυνομικής δύναμης. Σε έναν συνοικισμό που η ανεργία και η εξαθλίωση σπάει κόκαλα, επιβαρύνεται το ήδη ακριβό τιμολόγιο του ρεύματος με το χαράτσι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν καν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή όχι μόνο των λογαριασμών, αλλά και των δόσεω,ν όταν αυτοί γίνονται δεκτοί. Κανείς δεν πρέπει να σκύβει το κεφάλι και να κρατάει το πρόβλημα κρυφό. Οι κάτοικοι του Δροσερού αλλά και όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά να διεκδικήσουν απαιτώντας από τη ΔΕΗ:

1. Να μην κόβει το ρεύμα σε κανέναν που δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει γιατί έμεινε άνεργος, απλήρωτος, του μειώθηκε δραστικά ο μισθός, η σύνταξη.

2. Να κάνει περισσότερες δόσεις διακανονισμού, ώστε να μπορεί να πληρώσει κάποιος που δυσκολεύεται στις οφειλές του.

3. Να καταργηθεί το χαράτσι για τα σπίτια και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 30% σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες».

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012