GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο περίμενε τα νήπια της ορεινής Ξάνθης για… συνοδούς!

-Έρμαια της γραφειοκρατικής αναλγησίας τα νήπια, πετάει το μπαλάκι η μία υπηρεσία στην άλλη…. -Κρούουν των κώδωνα του κινδύνου οι γονείς...

-Έρμαια της γραφειοκρατικής αναλγησίας τα νήπια, πετάει το μπαλάκι η μία υπηρεσία στην άλλη….

-Κρούουν των κώδωνα του κινδύνου οι γονείς και ζητούν άμεσα να τοποθετηθούν συνοδοί! 

 

Στη γραφειοκρατική και πολιτική αναλγησία των αρμόδιων υπηρεσιών προσκρούει το αίτημα γονέων των ορεινών οικισμών της Ξάνθης να εφαρμοστεί η νομοθεσία ασφαλείας σχολικών μεταφορών η οποία ορίζει ως υποχρεωτική την τοποθέτηση συνοδών για τις μεταφορές των μαθητών.

Όπως είχε δημοσιεύσει πριν από μερικούς μήνες το ThrakiToday.com ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου στο Δαφνώνα Ξάνθης είχε καταθέσει επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ. Φώτη Καραλίδη, με την οποία του ζητούσαν να μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτηση συνοδού στη μεταφορά των μαθητών, με τους ίδιους να επισημαίνουν σε αυτή πως «το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι προβληματικό ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο» και πως «παρατηρούνται φαινόμενα να λύνουν τις ζώνες ασφαλείας και να κάνουν εμετό (σ.σ. τα νήπια) αποσπώντας την προσοχή του οδηγού, με φόβο μην πνιγεί κανένα παιδί».

Στην ίδια επιστολή οι γονείς έκαναν λόγο για «κίνδυνο της ασφάλειας των σχολικών μεταφορών» ζητώντας από τον κ. Φώτη Καραλίδη να μεριμνήσει επί του θέματος. Σε απάντησή του στο αίτημα των γονέων ο κ. Καραλίδης με το υπ. αριθμ. 90960/19-10-12 έγγραφό του παραπέμπει τους γονείς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης με το σκεπτικό ότι «το ζήτημα της συνοδείας των νηπίων κατά τη μεταφορά τους από και προς το σχολείο τους δεν αφορά ατομική περίπτωση αλλά είναι ζήτημα που χρήζει συνολικής αντιμετώπισης και πρέπει να εξετασθεί συστηματικά από τους εμπλεκόμενους φορείς σε υπηρεσιακό επίπεδο».
 
Με τη σειρά τους οι γονείς απευθύνονται στις 23 Οκτωβρίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης καταθέτοντας το ίδιο αίτημα. Τρεις ημέρες μετά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης απαντώντας στον Σύλλογο Γονέων επισημαίνει πως με έγγραφό της έχει ενημερώσει για το πρόβλημα την Π.Ε. Ξάνθης ζητώντας την «ύπαρξη συνοδού σε όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ που μεταφέρουν μαθητές της Π.Ε. Ξάνθης από και προς τις Σχολικές Μονάδες της», επισυνάπτοντας και το σχετικό έγγραφο που κατέθεσε στις υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης και στον κ. Καραλίδη προσωπικά.   

Όπως σημειώνουν γονείς στο ThrakiToday.com η μια υπηρεσία τους παραπέμπει στην άλλη, χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να βρουν λύση στο πρόβλημα ενώ συνεχίζονται τα μαθητικά δρομολόγια, τρεις μήνες μετά το πρώτο αίτημα των γονέων, χωρίς την ύπαρξη συνοδών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μεταφορών και των μαθητών.
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012