GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μειώνονται 20% τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα στον Δήμο Ξάνθης!

-42 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ… ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΟΝΤΑΙ “ΕΞΩ” -“ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

-42 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ… ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΟΝΤΑΙ “ΕΞΩ”
-“ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ” ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ



Την απόφαση να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για τη χρήση δημοτικών χώρων από επιχειρηματίες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κατά 20% με την παράλληλη διαγράμμιση των κοινόχρηστων χώρων πήρε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παράλληλα, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισαν τη διατήρηση των τιμών των δημοτικών τελών ως έχουν, τόσο για τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας όσο και για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων (για άλλες χρήσης πλην τραπεζοκαθισμάτων), με τον κ. Πούλιο ωστόσο να αντιδρά θεωρώντας πως πρέπει να υπάρξει μείωση των τελών (που αφορούν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας) και ταυτόχρονη αναζήτηση άλλων πηγών εσόδων. Επιπλέον αποφασίστηκε απαλλαγή του ειδικού τέλους κοιμητηρίου για αβάπτιστα βρέφη καθώς και για άτομα που δεν διαθέτουν συγγενείς και φίλους.

«Καλά όλα αυτά για τις μειώσεις, αλλά επιτέλους ας μπει μια τάξη, γιατί καλά λέμε να μειώσουμε αλλά το θέμα είναι να έχουμε ίδιο μάτι προς όλους, που δεν το έχουμε αποδείξει γιατί σε κάποιους κάνουμε τα στραβά μάτια. Δεν μπορεί κάποιος να έχει 15-20 τετραγωνικά να πληρώνει για αυτά και ο απέναντι να έχει 10 τετραγωνικά και να καλύπτει 100 τετραγωνικά και να μην πληρώνει και τα δέκα τετραγωνικά» ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος προσθέτοντας πως «σε αυτή την εποχή της κρίσης δημιουργούμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ενώ θα έπρεπε να βρίσκουν οι επιχειρηματίες της περιοχής ισονομία στον δήμο και το λέω όσο πιο κομψά και ήρεμα μπορώ».

42 μηχανικοί και υπομηχανικοί και οι μελέτες πάνε έξω!
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Επιτροπής αναφέρθηκε από την πλευρά της αντιπολίτευσης πως ενώ ο δήμος διαθέτει του απαραίτητους μηχανικούς συνεχίζει να αναθέτει σε ιδιώτες την εκπόνηση μελετών. «Με κούρασε πραγματικά το να μην έχει το προσωπικό η τεχνική υπηρεσία για το οτιδήποτε. Το φέρνουμε και το δίνουμε έξω» επισήμανε ο κ. Χρίστος Πούλιος σχολιάζοντας την πρόθεση να της Επιτροπής να αναθέσει μελέτες στο πλαίσιο του έργου «Τεχνική Βοήθεια του δήμου Ξάνθης» προϋπολογισθείσας δαπάνης 50.000 ευρώ σε ιδιώτες με το επιχείρημα πως η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν διαθέτει τις απαιτούμενες για την εκπόνηση του έργου ειδικότητες προσωπικού. «Το έργο αναφέρεται σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, είναι δυνατόν να μην μπορεί η υπηρεσία του δήμου να κάνουν μια τέτοια μελέτη;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Μην απορείτε και ρωτάτε εμένα για το εάν έχει ή όχι μηχανικούς ο δήμος. Μην το ψηφίζετε εάν δεν θέλετε» τόνισε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου κ. Δημήτρης Μπένης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του 19ου θέματος που αφορούσε την απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του 14ου   δημοτικού σχολείου Ξάνθης με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να δηλώνει αδυναμία εκπόνησης της μελέτης. «Ο δήμος Ξάνθης αυτή τη στιγμή έχει 42 μηχανικούς και υπομηχανικούς, δεν μπορώ να καταλάβω πως όλο αυτό το τιμ μηχανικών δεν μπορεί να κάνει μια μελέτη και την αναθέτει έξω. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι εταιρίες οι οποίες εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα παρέχουν δωρεάν τη μελέτη» ανέφερε ο κ. Παράσχος Ευστρατίου εκπροσωπώντας το ΤΕΕ Θράκης.

Την αναπομπή του θέματος στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ώστε να εκπονήσει τη μελέτη η ίδια ζήτησε ο κ. Χρίστος Πούλιος, με τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής να αναφέρει πως το θέμα πρέπει να αναβληθεί και να συζητηθεί ξανά με την παρουσία ωστόσο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν την αναβολή του θέματος, ενώ κάτι ανάλογο αποφάσισαν για το 22ο θέμα που αφορούσε ανάθεση μελέτης 14.370 ευρώ για τον καθορισμού του αιγιαλού και της παραλίας του ποταμού Νέστου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012