GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στέρεψαν τα ράφια των φαρμακοποιών της Περιφέρειας ΑΜΘ!

-Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους, άδειασαν οι φαρμακαποθήκες…    Με ταχύτατους ρυθμούς αδειάζουν οι φαρμακαποθήκες της Περιφ...

-Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους, άδειασαν οι φαρμακαποθήκες… 

 

Με ταχύτατους ρυθμούς αδειάζουν οι φαρμακαποθήκες της Περιφέρειας ΑΜΘ, αδειάζοντας τα ράφια των φαρμακοποιών και επιτείνοντας την ταλαιπωρία των ασθενών που δεν μπορούν να βρουν… τα χάπια τους!

Όπως σημειώνει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης κα Δέσποινα Κάλφα, μιλώντας στο ThrakiToday.com «όλες οι εταιρίες που δεν έχουν πάρει τις τιμές που ήθελαν δεν τιμολογούν και συνεπώς δεν στέλνουν φάρμακα. Έχουμε τραγικές ελλείψεις σε όλη την γκάμα των φαρμάκων, για το ζάχαρο, τον διαβήτη, την πίεση και όσο περνάει ο καιρός ο όγκος των ελλείψεων θα αυξάνεται δυστυχώς».

Ήδη οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην φαρμακαποθήκη της Ξάνθης έχουν οδηγήσει δεκάδες ασθενείς σε απόγνωση ενώ οι φαρμακοποιοί στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους τους παραπέμπουν σε κάποιο γενόσημο. «Και με τα γενόσημα δεν δίνεται λύση, γιατί και εκεί θα έχουμε άμεσα ελλείψεις αφού αυξάνεται ραγδαία η ζήτηση» εξηγεί η κα Κάλφα, ξεκαθαρίζοντας πως οι πολυεθνικές εταιρίες φαρμάκων επιλέγουν να εξάγουν τα φάρμακά τους παρά να τα διαθέσουν στην ελληνική αγορά, καθώς δεν τους συμφέρει η νέα τιμολόγησή τους.

«Λόγω της υποτίμησης, ελλείψεις έχουμε όχι μόνο στα ακριβά αλλά και στα φτηνά φάρμακα» υπογραμμίζει η ίδια, ενώ όπως είναι γνωστό όλοι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της ΑΜΘ έχουν αποστείλει αίτημα στο ΕΟΦ ζητώντας του να απαγορέψει τις εξαγωγές των φαρμάκων μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις των φαρμάκων. «Ο ΕΟΦ έκανε δεκτή τη διαμαρτυρία μας και επέβαλε προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών, αλλά αυτό δεν αρκεί χρειάζεται να επιβληθεί απαγόρευση για μεγαλύτερο διάστημα ώστε να δούμε αποτελέσματα». 

Αδεία παρουσιάζονται στο σύνολό τους τα ράφια όλων των φαρμακείων κατά μήκος της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τους φαρμακοποιούς να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, ζητώντας άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα. «Προς το παρόν τα προβλήματα λύνονται είτε αξιοποιώντας τα διαθέσιμα στόκ που υπάρχουν στα φαρμακεία μας είτε στις φαρμακαποθήκες. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον γιατί τα δικά μας τα αποθέματα θα τελειώσουν πολύ γρήγορα» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου Αναστάσιος Τερζής