GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ιερέας Αυξεντίου: «Ήταν προκλητική η ενδυμασία της Χρυσής Αυγής»

Ως προκλητική χαρακτηρίζει σε επιστολή του ο Ιερέας του Αυξεντίου Ξάνθης την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής με διακριτικά μπλουζάκια το...

Ως προκλητική χαρακτηρίζει σε επιστολή του ο Ιερέας του Αυξεντίου Ξάνθης την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής με διακριτικά μπλουζάκια του κόμματός τους κατά τη διάρκεια της περιφοράς της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος παίρνει θέση μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στην περιφορά της εικόνας φορώντας μπλουζάκια του κόμματος καθώς και στο γεγονός πως οι ίδιοι προχώρησαν στο βάψιμο της ενορίας.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Τολαπίδης, εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Αυξεντίου αναφέρει:
«Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα όσα γράφονται και λέγονται αυτές της ημέρες μετά την εορτή του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου του οικισμού Αυξεντίου στο δήμο Αβδήρων με αφορμή την παρουσία των μελών της Χ.Α.

Αποφεύγοντας να σχολιάσω το σκοπό και τις διαθέσεις αυτών που τα γράφουν, ξεχωρίζοντας και τη θέση μου για τυχόν ανακρίβειες και εντυπώσεις που ενδεχομένως πρόκειται να δημιουργηθούν μέσα από το διαδίκτυο ή και τον τύπο, θέλω να πω με πολύ αγάπη πως η Αγία μας Εκκλησία, και ως εκ τούτου και αυτοί που την εκπροσωπούν δεν συμπλέει με αντιλήψεις και θεωρίες κομματικές. Αντιθέτως, αποτελεί η ίδια της καράβι με στόχο την μεταξύ μας ενότητα αποβλέποντας στην διατήρηση και συνέχιση των αξιών αυτού του τόπου με αντιμισθία τον ουράνιο λιμένα.

Σε ότι έχει να κάνει με την ενδυμασία των μελών, μια και ήταν το μόνο που ενόχλησε, που προσήλθαν στο ναό αλλά και στην λιτανεία αίροντας και αυτοί την εικόνα του Αγίου μας, με το λογότυπο στα μπλουζάκια τους «Χρυσή Αυγή», θεωρώ ότι ήταν προκλητικό και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, αφού ο Ναός αποτελεί χώρο κοινής λατρείας και προσευχής και όχι προβολής των πολιτικών μας πεποιθήσεων.
 
Σε καμία όμως απολύτως περίπτωση δεν αποτελεί αυτό ευκαιρία για ορισμένους «καλοθελητές» να στοχοποιούν την Εκκλησία που παραμένει παράγοντας ενότητας του λαού μας και ιδιαιτέρως στις κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε ως έθνος.

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω και γραπτώς τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Β. Τσολακίδη και το περί αυτόν δημοτικό συμβούλιο για την βοήθεια που προσέφεραν στην ετοιμασία της πανηγύρεώς μας, όπως άλλωστε το έπραξα καθηκόντως  στην απόλυση του εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας».