GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νοσοκομειακοί Ιατροί Θράκης: «Αρνούμαστε να γίνουμε δουλοπάροικοι»

Ο υπουργός υγείας με διάταγμά του απαγορεύει από 25 Οκτωβρίου στους γιατρούς του ΕΣΥ να διεκδικούν με επίσχεση εργασίας τις οφειλόμενες ...

Ο υπουργός υγείας με διάταγμά του απαγορεύει από 25 Οκτωβρίου στους γιατρούς του ΕΣΥ να διεκδικούν με επίσχεση εργασίας τις οφειλόμενες αμοιβές από δεδουλευμένες εφημερίες! Ο υπουργός υγείας θέτει εκτός νόμου το δικαίωμα των εργαζόμενων στην υγεία να αποφασίζουν με ποιο τρόπο θα διεκδικούν το αυτονόητο: να... αμείβονται για την εργασία που υποχρεώνονται να παρέχουν.

Την στιγμή που οφείλονται αμοιβές ακόμη και ενός έτους, που επίκεινται αδιανόητες περικοπές στους μισθούς των γιατρών, που καλούνται οι γιατροί να δουλεύουν κάθε μέρα και περισσότερο σε όλο και χειρότερες συνθήκες με όλο και λιγότερα μέσα, που κάθε μήνα εκδίδονται από τις διοικήσεις των νοσοκομείων όλο και πιο επικίνδυνα προγράμματα εφημεριών που δεν καλύπτουν πλέον ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού, ο υπουργός υγείας βρήκε τη λύση: Αφοπλίστε τους! Αφαιρέστε τους το δικαίωμα να διεκδικούν!

Οι σκοτεινές μέρες που προαγγέλλονται με την ψήφιση του νέου μνημονίου πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους άοπλους. Αποστερημένους ακόμη και από τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα χωρίς τη δυνατότητα να διεκδικούν. Αύριο χωρίς τη δυνατότητα να συζητούν, να μιλούν, να διαδηλώνουν, να οργανώνονται.

Να κουρελιάσουμε τα διατάγματά τους!

Να τους δείξουμε ότι επιμένουμε στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Ότι αρνούμαστε να γίνουμε δουλοπάροικοι. Ότι θα υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια τα δικαιώματά μας. Ότι θα γίνουμε το ζωντανό οδόφραγμα στις ερπύστριές τους που προσπαθούν να κατεδαφίσουν τη δημόσια υγεία, που προσπαθούν να ισοπεδώσουν τη χώρα.

To Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων
και Κέντρων Υγείας Θράκης