GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντίσταση στον Χρυσό Θάνατο...

Σε συνέχεια των επισκέψεων της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Έβρου κατά της επιχειρούμενης εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού στις π...

Σε συνέχεια των επισκέψεων της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Έβρου κατά της επιχειρούμενης εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού στις περιοχές που βρίσκονται στο στόχαστρο των χρυσοθήρων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Σαπών με την παρουσία κατοίκων από τις Σάπες και γειτονικά χωρια, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή.

Μετά από ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους των Σαπών και στη συνέχεια πεζοπορία στο δάσος που εκτείνεται βορειοανατολικά του οικισμού, με σκοπό τη μετάβαση μας στα σημεία που προορίζουν για μεταλλεία (στις θέσεις Οχιά και Αγ. Δημήτριος - περίπου 2 χλμ. από τις Σάπες).  Θαυμάσαμε την ομορφιά του τοπίου, τα πανέμορφα δάση και τους επιβλητικούς βράχους που ξεπετάγονταν ανάμεσά τους αποκαλύπτοντας το μεγαλείο της φύσης. Δίπλα μας τα δέντρα και μπροστά μας οι πεδιάδες που καθώς απλώνονταν, συναντούσαν νέα δάση και βουνά.

Ακολούθησε ενημέρωση από μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής και ανοιχτή συζήτηση για τις επιπτώσεις που θα έχει η επιχειρούμενη εξόρυξη σε όλη την περιοχή και το μέγεθος της καταστροφής που θα προκαλέσει. Ό,τι σήμερα θεωρείται δεδομένο, το καθαρό νερό, ο καθαρός αέρας, τα δάση, η γη που καλλιεργούμε και μας θρέφει, θα πάψει να υφίσταται αν η εταιρεία ξεκινήσει το καταστροφικό της έργο.

 Η αντίσταση στο χρυσό θάνατο θα συνεχιστεί. Ο αγώνας μας ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τον πλούτο της περιοχής και απειλούν να υποβαθμίσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους και να κλιμακωθεί με την παρουσία μας:
  •     την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαπών,
  •     τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 19.00 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης,
  •     την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 19.00  στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής και
  •     την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου (η ώρα θα γνωστοποιηθεί σε επόμενη ενημέρωση) στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κομοτηνή,

ώστε να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά ότι η τοπική κοινωνία έχει αποφασίσει οριστικά να αποτρέψει την καταστροφή που μας ετοιμάζουν.