GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιστολή Σεϊτανίδη φωτίζει και φωτογραφίζει τις αιτίες της κατάντιας στη ΣΕΚΑΠ!

Τακτοποιώντας το αρχείο του ΑΚΡΙΤΑ βρήκα επιστολή Σεϊτανίδη προς τον τότε Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Αλ. Κοντό, με ...

Τακτοποιώντας το αρχείο του ΑΚΡΙΤΑ βρήκα επιστολή Σεϊτανίδη προς τον τότε Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Αλ. Κοντό, με ημερομηνία 5 Ιουλίου 2006.
  
Διαβάζοντάς την είχα την εντύπωση ότι γράφτηκε πριν κάνα δύο μήνες. Φυσικά ο κος Κοντός δεν κατέχει, σήμερα, υπουργικό θώκο στην Κυβέρνηση Σαμαρά, και ο Ηλίας Σεϊτανίδης δεν … βρίσκετε κοντά μας.
  
Ο κος Αλ. Κοντός, όμως, εξακολουθεί να έχει τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο στη ΣΕΚΕ ως στρατηγικός μειοψηφικός εταίρος στη ΣΕΚΑΠ, με επίσης σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν όπως άλλωστε προβλέπεται από το καταστατικό της.
  
Τα ερωτήματα που έθεσε τον Ιούλιο το 2006 ο πρώην πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Σειτανίδης παραμένουν επίκαιρα με ένα από αυτά όχι μόνο να έχει επιβεβαιωθεί αλλά, δυστυχώς, να έχει διευρυνθεί σε χρηματικό ύψος και σε διακρατικές υποχρεώσεις (;) σε δυσθεώρητο ύψος για την αποπληρωμή του.
Είναι η υπόθεση με τα είκοσι εκατομμύρια δολάρια, το ακριβές ύψος χρέους το γνωρίζουν οι άμεσα υπηρετούντες τη ΣΕΚΑΠ είτε από υπηρεσιακή θέση, είτε από αιρετή ως ασκούντες τη διοίκηση και πιθανόν και οι μεγαλομέτοχοι, χρέους προς το Αμερικανικό Δημόσιο; Παραδέχθηκε δημόσια ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Δημήτρης Πράτσος σε εκπομπή του Ξάνθη FM 100 τον περασμένο Μάρτιο ότι υπάρχει οικονομικό “άνοιγμα” της ΣΕΚΑΠ στις ΗΠΑ. Μάλιστα ανέφερε ότι το χρέος αυτό ξεκίνησε να διογκώνεται πριν από τη δική του προεδρία στη ΣΕΚΑΠ χωρίς να εμφανίζεται στους ισολογισμούς της εταιρείας και χωρίς να ξέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
  
Αλήθεια; σχεδόν η αλήθεια; ή ψέματα; Αυτή η εκ βαθέων και χωρίς προθυμία, οφείλω να καταθέσω την παρατήρηση, παραδοχή, λειτούργησε ως καμπανάκι.
Διαβάζοντας δύο σημεία της επιστολής Σεϊτανίδη »… υπάρχουν εγκλήματα σε βάρος της ΣΕΚΑΠ, όπως αυτά των ακάλυπτων πιστώσεων από εξαγωγές περισσότερες των οποίων είναι ανεπίδεκτες είσπραξης, όπως αυτές της περιόδου Παπαγεωργίου, 5 εκατ. ευρώ περίπου. Απιστία σε βάρος της ΣΕΚΑΠ...«
  
Εάν από τότε, στην επιστολή του ο πρώην πρόεδρος Σεϊτανίδης έγραφε αλήθειες, »….Έτσι απέστειλα επιστολή στον Διοικητή της ΑΤΕ. Κ. Δημήτρη Μηλιάκο πολύ πριν την καταγγελία και τον ενημέρωσα για τον πλασµατικό Ισολογισμό της 31 .12.2005,…« δυστυχώς προσωπικά σήμερα δεν μπορούμε να τον ρωτήσουμε, ποια ήταν η συνέχεια.
  
Εάν έφτασε στα χέρια του τότε υφυπουργού Αλ. Κοντού η επιστολή, τότε τι έκανε αυτός ως πολιτικός προϊστάμενος αλλά και ως σημαντικό στέλεχος στης ΣΕΚΕ με συμμετοχή στο μετοχολόγιο της ΣΕΚΑΠ για τη διερεύνηση των όσων ανέφερε ο πρώην πρόεδρος;
Πως αλήθεια δημιουργήθηκε το υπέρογκο χρέος στις ΗΠΑ; Έχει την όποια υποχρέωση η ΣΕΚΑΠ γ’ αυτό; Οι σύμβουλοι από την “πλευρά”  ΣΕΚΕ, κορυφαίο στέλεχός της ο εξ’ απορρήτων του κου Κοντού και επί σειρά ετών αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. είχε άγνοια; Και γιατί αυτές οι επισφαλείς οικονομικά εξαγωγές δεν εμφανίζονταν πουθενά, δήλωση Πράτσου, παρά μόνο όταν έφτασαν στο τελευταίο στάδιο πώλησης της ΣΕΚΑΠ το “ανακάλυψαν” από την αγοράστρια εταιρεία και απ’ ότι λένε στελέχη της εταιρείας αυτός ήταν ένας από τους λόγους (πόσα και σε ποιο ύψος τα κρυφά χρέη) που χάλασε η αγοραπωλησία.
  
Το πώς και το γιατί έφτασε σ’ αυτό το σημείο και αυτή η συνεταιριστική βιομηχανία ας το αναλογιστούν αυτοί που πέρα από τα πολιτικά τους παιχνίδια είχαν και τις οικονομικές τους…. δημιουργίες….
  
Ποιος θα απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα;…. 

Από: Ηλία Σειτανίδη Συνεταιριστή
Αθήνα, 05 Ιουλίου 2006
Ανοικτή επιστολή στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων κ, Αλέκο Κοντό.
    

  Κύριε Υφυπουργέ,
  Επιθυµώ να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που µου δίνεται ν' απαντήσω στα όσα ισχυριστήκατε στην τοποθέτησή σας στη Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
  
Μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πως ένας Υφυπουργός µε σοβαρότατο αντικείμενο εγκαταλείπει το Υπουργείο εργάσιμη ηµέρα για να παρουσιαστεί σε µια Γενική Συνέλευση Ανωνύµου Συνεταιριστικής Εταιρίας και να στηρίζει τις προτάσεις του Προέδρου της ΣΕΚΑΠ .ΑΕ., ενώ γνώριζα τα όσα είχε εκμυστηρευτεί σε κοινό µας φίλο, τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν γνώριζα και τα οποία εξέθεταν τον Πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ Α Ε. Βεβαίως ως πολιτικό πρόσωπο µπορεί να καλύπτει τον ομοϊδεάτη του, αναλαμβάνει όµως την πολιτική ευθύνη για όσα γνωρίζει και τα αποσιωπά, που αργά ή γρήγορα θα έλθουν μπροστά του.
  
Υπάρχει ένα θέµα, το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσω, Αφορά την καταγγελία σε βάρος του κ. Παππά, η οποία ανωνύμως απεστάλη σε διάφορους και ιδιοχείρως έχει παραδοθεί σε εµένα και σε Υπουργό της Κυβέρνησης, πολιτικοί φίλοι του οποίου είναι οι κακατάγγελτες. Άρα δεν είναι ανώνυµοι, αλλά επώνυµοι και από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας 
  
Την εν λόγω καταγγελία πληροφορούμαι ότι ο Κ. Παππάς την χρεώνει σε µένα.
  
Εγώ ποτέ δεν αποστέλλω έγγραφο ανωνύμως, πάντοτε εν υπογράφως και φέρω ευθύνη των όσων γράφω. Έτσι απέστειλα επιστολή στον Διοικητή της ΑΤΕ. Κ. Δημήτρη Μηλιάκο πολύ πριν την καταγγελία και τον ενημέρωσα για τον πλασµατικό Ισολογισμό της 31 .12.2005,
  
Επίσης, απέστειλα επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και τον παρακάλεσα να πάρει το φραγκέλιο και να εκδιώξει τους παρανοµούντας. Του δήλωσα δε ότι εγώ την ΣΕΚΑΠ την θεωρώ αναπόσπαστο κοµµάτι του είναι µου και όσοι βλάπτουν τα συµφέροντά της θα µε έχουν απέναντι.
   
Ο Κ. Παππάς αμυνόμενος είπε τα όσα ανέφερε στην Γενική Συνέλευση, εσείς κύριε Υφυπουργέ που γνωρίζετε περισσότερα από όσα γράφει η καταγγελία τι θέλετε τις κορώνες. ποια σκοπιμότητα υπηρετούσατε;
  
Υπάρχουν εγκλήματα σε βάρος της ΣΕΚΑΠ, όπως αυτά των ακάλυπτων πιστώσεων από εξαγωγές περισσότερες των οποίων είναι ανεπίδεκτες είσπραξης, όπως αυτές της περιόδου Παπαγεωργίου, 5 εκατ. ευρώ περίπου. Απιστία σε βάρος της ΣΕΚΑΠ. Αυτά και πολλές άλλες έκνοµες πράξεις πηγαίνουν στον εισαγγελέα, περί αυτών ουδείς λόγος.
  Για την κακοδαιμονία της ΣΕΚΑΠ που είναι προϊόν λειτουργίας ανικάνων φταίει ο Σεϊτανίδης.
  Για να δούµε όµως τις φταίει;
  
Λυπάµαι γιατί ύστερα από έξι χρόνια απουσίας µου από την ΣΕΚΑΠ, γίνοµαι αιτία συζήτησης για θέµατα για τα οποία δεν έχω καμία ευθύνη αλλά είναι το αποτέλεσµα της ανικανότητας αυτών που µου διαδέχθηκαν, να διαχειριστούν ότι εγώ δημιούργησα.
  
Στα θέµατα αυτά αναφέρθηκα και κατά το παρελθόν µε επιστολή µου στα Μ.Μ.Ε. της Ξάνθης, αλλά ευκαιρίας δοθείσης, θέλω να φρεσκάρω την μνήµη σας.
  
Παρέλαβα την ΣΕΚΑΠ σε µια περίοδο που η πτώση των πωλήσεων έτρεχε µε 10%. Είχαµε προσδιορίσει ότι αυτό θα µας οδηγούσε σε κλείσιµο της εταιρίας το 1998, από αδυναµία πληρωµής του προσωπικού και επίσης αδυναµία κάλυψης των εγγυητικών της Α,Τ.Ε. για πληρωµή του αναλογούντος φόρου κατανάλωσης.
  
Αντιστρέψαµε την όλη πορεία της εταιρίας µε δύο βασικά κινήσεις:
α) Δημιουργήσαμε το BF κατακτώντας σηµαντικό μερίδιο αγοράς και
β) εκσυγχρονίσαµε τον μηχανολογικό εξοπλισµό µε επιδότηση της επένδυσης 65% περίπου
  
Αυτός ο εκσυγχρονισµός του μηχανολογικού εξοπλισμού έδωσε την δυνατότητα v' ανταποκριθεί η Βιομηχανική ζήτηση.
  
Παράλληλα νοικοκυρέψαµε την επιχείρηση σε όλους τους τοµείς λειτουργίας της και µμπήκαν κανόνες διαφάνειας.
  
Το 1996 δημιουργήσαμε την GOLDEN FILTER Α, Ε. για εκμετάλλευση παγκόσμια της εφεύρεσης του βιολογικού φίλτρου.
  
Το 1998 δημιουργήσαμε το Ινστιτούτο Βιοιατρικής Έρευνας και Βιοτεχνολογίας το οποίο εγκαταστήσαµε σε ιδιόκτητο χώρο, τον οποίο αγοράσαµε στον 40 όροφο της συμβολής των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Σολωµού γωνία αριθ. 55.
  Τα ευρήµατα του Ινστιτούτου είναι σηµαντικά. Η εµπορική τους αξία δεν µπορεί να υπολογιστεί αλλά επειδή αφορά την υγεία δισεκατομμυρίων ανθρώπων θεωρούνται ανεκτίμητα.
  Αγοράσαµε το ακίνητο της ΣΠΕΚΑ στη Θεσlvίκη και κατασκευάσαµε τα εκεί γραφεία της ΣΕΚΑΠ
  Δημιουργήσαμε την ΒΙ0 ΑΒΕΕ για την παραγωγή του µίγµατος των βιολογικών φίλτρων.
  Με άλλα λόγια υπήρξαµε δημιουργεί της νέας πορείας της ΣΕΚΑΠ.
  
Έτσι αποφασίσαµε την διείσδυση στη Διεθνή αγορά, τόσο για την πώληση βιολογικών φίλτρων όσο και για την υπογραφή συµφωνιών συνεργασίας µε άλλες καπνοβιομηχανίες.
  
Υπογράψαµε σύµβαση µε την DONSKOY ΤΑΒΑΚ που εδρεύει στο Ρωστώφ της Ρωσίας µέσω της Καπνοβιομηχανίας Η. Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, για πώληση φiλτρων.
Τα δισεκατομμύρια που εισέρευσαν στην ΣΕΚΑΠ από την συμφωνία αυτή ζητήστε τα από τον Οικονοµικό Διευθυντή της ΣΕΚΑΠ Κ. Αργυριάδη.
  
Υπογράψαµε συµβάσεις µε τα μονοπώλια καπνού Ρουμανίας και Ιταλίας. Κάναµε επιστημονικές παρουσιάσεις του BF και ξεκινήσαµε συνεργασίες. Οι συµβάσεις αποδεικνύουν τις δεσμεύσεις των μονοπωλίων απέναντι στη ΣΕΚΑΠ.
  
Με το ξεκίνημα στη Ρουμανία πουλούσαµε 4.500 Μ.Β. το μήνα, µε δικό µας δίκτυο διανοµών. Στόχος στο τέλος του έτους να πιάσουµε τα 1O.OOO Μ.Β. το σύνολο του ανοίγματος από αυτό το ξεκίνημα ήταν 200,000 δολάρια..
  
Ο κ. Παπαγεωργίου άλλαξε το σύστηµα διακίνησης και προώθησης των πωλήσεων. Έδωσε τα τσιγάρα στους χονδρεμπόρους µε αποτέλεσµα να πέσουν οι πωλήσεις στα 900 Μ. Β. Σε δύο χρόνια το άνοιγµα έγινε µερικά εκατομμύρια δολάρια. Φταίει ο Σεϊτανίδης που άνοιξε την αγορά ή η ανικανότητα του Παπαγεωργίου να διαχειριστεί τις πωλήσεις σε µια αγορά 23 εκατομμυρίων ατόµων;
  
Κάναµε επιστημονικές παρουσιάσεις του BF στην Τσεχία, στην Ταϊβάν, στη Γεωργία, στη Νέα Υόρκη, στο Κάιρο, στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο της Μόσχος, µε παράλληλες προσπάθειες προώθησης του BF στις εν λόγω χώρες, όπως και σύµβαση συνεργασίας για φίλτρα µε το μονοπώλιο Κίνας!!
  
Δυστυχώς ενώ όλα είχαν ξεκινήσει ωραία και δυναµικά είχα αναγκαστεί σε παραίτηση και ο κ. Παπαγεωργίου απεδείχθη ανίκανος να διαχειριστεί αυτές τις συµβάσεις συνεργασίας µε αποτέλεσµα να δημιουργούν ανοίγματα τα οποία δυστυχώς εσείς χρεώνετε σε εµένα, ενώ επαινούσατε, την λειτουργία του συναδέλφου σας τώρα κ. Παπαγεωργίου.
  
Κατασκευάσαµε το εργοστάσιο στο ΜIΝVΟDΙ του Νομού Σταυρούπολης Ρωσίας και µεταφέραµε µια γραµµή τσιγαροποίησης και πακεταρίσματος την οποία χρεώσαµε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ρωσικής µας εταιρίας αντί 350 εκατομμυρίων δραχµών και εγγράψαµε υπεραξία στον Ισολογισμό του 1999 µε το εν λόγω ποσό. Η µμηχανή αυτή ήταν άνευ αξίας για την ΣΕΚΑΠ.
  
Για την βιομηχανία αυτή ο Κ. Παπαγεωργίου αρχικά διέδιδε ότι «Ο Σειτανίδης πέταξε 3 εκατομμύρια δολάρια στη χαβούζα της Ρωσίας». Όταν τους παρουσίασα αγοραστές µε 6 εκατομμύρια δολάρια και να έχει η ΣΕΚΑΠ το 10% και την ευθύνη λειτουργίας της βιομηχανίας άλλαξέ θέση και σε δηλώσεις του στη ΘεσΙνίκη έλεγε πως η επένδυση είναι στρατηγικής σηµασίας και η ΣΕΚΑΠ θα επενδύσει άλλα 20 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά όµως για το χρηματιστήριο. Όταν το χρηματιστήριο άρχισε την πτώση, όλα εγκαταλείφθηκαν, δεν προχώρησε τίποτε και σήµερα ο Πρόεδρος προσπαθεί να το πουλήσει «αντί πινακίου φακής».
   
Μου φέρνετε κ. Υφυπουργέ στο νου τον αείμνηστο Αλέξανδρο Μπαλτατζή. Δημιούργησε όλες τις τριτοβάθμιες Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Πολλές από αυτές οδηγήθηκαν στο κλείσιµο από την ανικανότητα των Διοικήσεών τους και την πολιτική συγκυρία. Ερωτώ φταίει ο Μπαλτατζής; Δημιούργησα τις προϋποθέσεις για την νέα πορεία της ΣΕΚΑΠ. Το όνειρό µου νΙ αναστήσω το Συνεταιριστικό Κίνηµα της χώρας µας. Με όπλο το βιολογικό φίλτρο να διεισδύσω στην Διεθνή αγορά και να αποτελέσει η ΣΕΚΑΠ τον οδηγό για να βρεθούν όλες οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις µε τα προϊόντα τους σε αυτή.
  
Οι προτάσεις µου είναι καταχωρημένες στα Πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Συνελεύσεων. Γίνεται δε εκτενώς αναφορά στο βιβλίο µου «ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ».
  
Αν στα έξι χρόνια απουσίας µου αυτοί που µε διαδέχθηκαν ήταν ανίκανοι να συνεχίσουν το δικό µου δημιουργικό έργο δεν φταίω εγώ.
  
Για όσους εξακολουθούν να δέχονται ότι η διείσδυση σιη Διεθνή αγορά ζηµίωσε την ΣEΚAΠ τους συνιστάται να κάνουν συμψηφισμό των ανοιγμάτων µε την υπεραξία που δημιούργησε το ακίνητο Θεσ/νίκης, το οποίο εγώ αγόρασα. Κατήγγειλε' ποτέ κανείς τις Διοικήσεις της Α.Τ.Ε. τότε και της ΣΕΚΕ που δέχθηκαν νΙ αλλάξουν µια Διοίκηση, που άνοιξε τα φτερά της ΣΕΚΑΠ στον Διεθνή χώρο για να φέρουν έναν Παπαγεωργίου που μοναδικό στόχο είχε να χρησιμοποιήσει την ΣΕΚΑΠ για να γίνει Βουλευτής;
  
Είναι σε θέση κανείς να υπολογίσει τα δισεκατομμύρια που έχασαν οι µμέτοχοι από αυτή την αντικατάσταση και ζητάνε ευθύνες και που πρέπει να δώσουν εύσηµα;
Και κάτι για παραπομπή στον Εισαγγελέα.
  
Κύριε Υφυπουργέ πρέπει να γνωρίζετε ότι η δική µου διαχειριστική τrερίoδoς παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα εδώ και δύο χρόνια περίπου.
  
Εκείνη η Έκθεση Ελέγχου περιείχε µόνο παρατηρήσεις επί των αποφάσεών µου. Αλλά όσοι γνωρίζουν τα της λειτουργίας των επιχειρήσεων και εσείς το γνωρίζετε πολύ καλά, η σκοπιμότητα των αποφάσεων κρίνετε µόνο από τους μετόχους Kατά την Γενική Συνέλευση και από κανένα δικαστήριο.
  
Η Δικαιοσύνη κρίνει τις έκνοµες πράξεις και σε αυτές ο Σεϊτανίδης είχε πάντα τας χείρας καθαράς. Για πολλούς θα ειπωθεί ότι τα αρπάζουν ποτέ µα, ποτέ δεν θα βρεθεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι ο Σεϊτανίδης τα άρπαξε.
  
Τέλος, Κύριε Υφυπουργέ θέλω να γνωρίζετε ότι προσπάθησα πάνω από ένα χρόνο να βοηθήσω τον Κ. Παππά για να πετύχει στο έργο του.
  
Αυτό το έκανα συνειδητά, γιατί ο Κ. Παππάς ήταν τελείως άσχετος µε το χώρο και ήθελα να βοηθήσω την ΣΕΚΑΠ διορθώνοντας τα όσα στραβά δημιούργησε ο κ.Παπαγεωργίου.
  
Στις 17.01,06 του έστειλα φιλική επιστολή που μεταξύ άλλων στο τέλος του έκανα τις εξής προτάσεις:
«προώθησε το ΒF σύμφωνα µε την πρότασή µου.
-Ολοκληρώστε τις διαδικασίες για την εκμετάλλευση του νέου φίλτρου 3C για αβλαβές κάπνισμα.
-Περιόρισε τις ανεξέλεγκτες πρωτοβουλίες του κ. Ζήνα και βάλε έλεγχο στην ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ. Πιστεύω ότι δεν γνωρίζεις τα εκεί τεκταινόμενα.
-Κατοχύρωσε τις απαιτήσεις της ΣΕΚΑΠ από τον Κύπριο Τορναρίδη.
-Πωλήσεις για εξαγωγές μόνο απολύτως μετρητοίς (EX FACTORY)
-Διαφημιστικές δαπάνες μόνο για ενημέρωση σχετικά με το νέο φίλτρο 3C.
-Δεν έχεις ανταγωνισμό στο BF και στο 3C σ’ αυτά θα δώσεις τη μάχη και θα πετύχεις».
  Δυστυχώς ο κ. Παππάς δεν ακούει ή μάλλον ακούει εκεί που δεν πρέπει. Έτσι εγκατέλειψα την προσπάθεια να τον βοηθήσω.
Δεν με άκουσε και έκαψε τα φτερά του. Τώρα το μέλλον του είναι αβέβαιο. Κύριε Υφυπουργέ κάτω από το όνομά μου στην επικεφαλίδα υπάρχει η λέξη «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΗΣ».  
  
Τον τίτλο αυτό κατέκτησα με αγώνες και προσφορά πάνω από μισό αιώνα στο Συνεταιριστικό Κίνημα της χώρας μας.  
  
Το πέρασμά μου οκτώ χρόνια από την ΠΑΣΕΓΕΣ και επτά από τη ΣΕΚΑΠ, άφησε ανεξίτηλο το όνομά μου, γι’ αυτό και τυγχάνω του σεβασμού και της εκτίμησης από τα αγροτικά στελέχη όλων των παρατάξεων στο πανελλήνιο.
  
Αυτό το όνομα δεν αμαυρώνεται με κορώνες που πέφτουν στο κενό γιατί στερούνται σοβαρότητας.

Με εκτίμηση