GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μαρκόπουλος: "Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης σχετικά με την χάραξη των ΕΟΖ;"

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος από τη...

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος από την Εύβοια, με θέμα τη Δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στις ιδιαίτερου εθνικού ενδιαφέροντος περιοχές Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μετά από παρέμβαση της συντονιστικής επιτροπής των Αν. Ελλήνων στην Ξάνθη, στην οποία αναφέρει:

"Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα από μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι μόνο, για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην εθνικά «ευαίσθητη» περιοχή της Θράκης και αλλού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΛΑΔΑ» η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει, χωρίς τον παραμικρό θεσμικό διάλογο με τους τοπικούς φορείς, τον κατακερματισμό της χώρας σε διακριτές διοικητικές περιφέρειες αμφιβόλου εθνικής κυριαρχίας, με σκοπό την παράδοση εδάφους σε κεφαλαιούχους ιδιώτες, οι οποίοι θα απολαμβάνουν φορολογικές, δασμολογικές και άλλες ειδικές νομικές ρυθμίσεις, με υποτυπώδεις υποχρεώσεις από πλευράς τους.

Επιπλέον, στη Τεχνική Έκθεση που κατέθεσε στο Οικονομικό Φόρουμ της Θράκης, η αγνώστων συμφερόντων εταιρεία, Capital Markets Experts A.E., περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια το υπό μελέτη σχέδιο δημιουργίας «οικονομικών στρατοπέδων συγκεντρώσεως», συνώνυμων με «καταναγκαστική εργασία» απόλυτης εξαθλίωσης, σε απάνθρωπες συνθήκες, με υποχρεωτική υπερωριακή παρουσία και με εξευτελιστικές αμοιβές.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κος Υπουργός
1.         ποιοι είναι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης σχετικά με την χάραξη των ΕΟΖ και πότε θα δοθούν στην δημοσιότητα οι λεπτομέρειες του προτεινόμενου μοντέλου ανάπτυξης;

2.         γνωρίζει ο κ. Υπουργός το ενδιαφέρον τουρκικών και γερμανικών συμφερόντων για την θρακική ΕΟΖ και ποιος ο ρόλος της πρώην υπαλλήλου της Deutsche Bank και Προέδρου του Οικονομικό Φόρουμ της Θράκης, κας Κατερίνας Καραγιάννη;"


Απορίας άξιο το γεγονός πως για το εν λόγω καυτό για τη Θράκη θέμα δεν έχουν πάρει επίσημη θέση οι νεοεκλεγέντες βουλευτές της περιοχής, παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα ζήτημα που επηρεάζει άμεσα τη ζωή και το μέλλον των κατοίκων της περιοχής.