GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κατάληψη στην ΕΠΑΞ από τους Δημοτικούς υπαλλήλους (+video)

Σε αναβολή οδηγήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΑΠΑΞ, η όποια είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Παρασκευής και είχε ως...

Σε αναβολή οδηγήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΑΠΑΞ, η όποια είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Παρασκευής και είχε ως θέμα της την λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, μετά και την κατάληψη που πραγματοποίησαν στο κτίριο της συνεδρίασης δημοτικοί υπάλληλοι διαμαρτυρόμενοι για το αβέβαιο μέλλον των συναδέλφων τους που απασχολούνται στην ΕΑΠΑΞ η απόφαση αυτή, πιθανόν να ληφθεί μετά απο 20 μέρες σε εκ νέου συνεδρίαση.

Αν και στην πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης ως ώρα έναρξης αυτής είχε οριστεί η 1:00 μμ ο Πρόεδρος της ΕΑΠΑΞ, από λάθος του όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ίδιος, κάλεσε τους μετόχους τηλεφωνικά να δώσουν το παρόν στις 2:00μμ . Οι δημοτικοί υπάλληλοι που είχαν συγκεντρώθηκαν από την 1:00 μμ στο κτίριο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου εμποδίζοντας τους μετόχους να μπουν μέσα σε αυτό, ζητώντας παράταση χρόνου ώστε να υλοποιήσουν την πρόταση τους η οποία περιλαμβάνει την καταβολή του ποσού των 15.000 ευρώ από  πλευράς του σωματίου Δημοτικών υπαλλήλων νομού Ξάνθης  ως δωρεά στον Δήμο για την απόκτηση των μετοχών του ΔΠΘ στο μετοχικό κεφαλαίο της ΕΑΠΑΞ. βοηθώντας να μετατραπεί η πολυσυμμετοχική ΕΑΠΑΞ σε αμιγώς δημοτική επιχείρηση με προφανή τα οφέλη για τους πολύχρονα εργαζόμενους στην εταιρεία.

Με αυτή τους την πρόταση οι ίδιο προσπαθούν να βρουν μια λύση ώστε να μην χάσουν την δουλειά τους οι συνάδελφοι τους στην ΕΑΠΑΞ. Λίγο μετά τις 2:00 μμ κατέφθασε ο κ. Δημήτρης Μπένης εκπρόσωπος του Δήμου στην ΕΑΠΑΞ ο οποίος αντικρίζοντας τους εργαζομένους αρχικά αποχώρησε αποδεχόμενος την κατάληψη λέγοντας ωστόσο πως πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν χωρίς να προσδιορίζει το πότε και το πού. Από την μεριά του ο κ. Χρήστος Πούλιος που κατέφτασε αμέσως μετά ανέφερε πως η αντιπολίτευση έχει εκφράσει ποικιλοτρόπως στο παρελθόν τις επισημάνσεις της για την κακοδιαχείριση στα διοικητικά και οικονομικά της ΕΑΠΑΞ, επισημάνσεις που όπως ανέφερε ο ίδιος δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη από καμία πτέρυγα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση έξω από το κτίριο με τους εργαζόμενοι να κατηγορούν τόσο την δημοτική αρχή όσο και την αντιπολίτευση για την σημερινή κατάσταση για την οποία έχει περιέλθει η εταιρεία. « Όταν είχαμε διαφωνία για την ώρα ο κ. Κυριακίδης πήρε τηλέφωνο και τον κ. Πούλιο να έρθει από εδώ. Τώρα το σε ποια παράταξη ανήκει ο κ. Κυριακίδης και καλεί τον κ. Πούλιο εγώ δεν το γνωρίζω. Ο κ. Μπένης ήρθε και έφυγε και ο Πούλιος έκατσε και έκανε δηλώσεις. Για να βοηθήσει ποιόν» ανέφερε ο κ. Ηλίας Γκίκας Αντιπρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, ενώ από την μεριά του ο Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος τόνισε πως δεν θα αφήσουν τους εργαζόμενους στο δρόμο και παράλληλα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτήν την εικόνα της ΕΑΠΑΞ. Η υπόθεση αυτή έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη…..
Δημήτρης Γαλανόπουλος  Γκίκας Αντιπρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων