GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προσωρινή ανακούφιση για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων

Για δικαίωση κάνει λόγο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αναφορικά με τη Γνωμοδότηση, που δόθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους,...

Για δικαίωση κάνει λόγο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αναφορικά με τη Γνωμοδότηση, που δόθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους, στο οποίο προσέφυγαν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, διαμαρτυρόμενα για τη σύνδεση της χρηματοδότησης με την εκλογή συμβουλίων στα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, δεν θα πρέπει να συνδέεται η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων με την εφαρμογή των νόμων, οπότε δίδεται δίμηνη παράταση, μέχρι το τέλος του Αυγούστου του 2012.

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικών θεμάτων και Εξωτερικών υποθέσεων, Γεώργιο Κώστα, η χρηματοδότηση, για δύο επιπλέον μήνες, θα καλύψει οφειλές του Πανεπιστημίου σε προμηθευτές. Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων θα λυθεί με την τοποθέτηση του νέου υπουργού Παιδείας.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα απεμπλακεί η χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, από την εφαρμογή του εκάστοτε νόμου. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει κάποια ρύθμιση από το νέο υπουργό Παιδείας, μια και ο χρόνος είναι πολύ λίγος για να γίνουν εκλογές στα Πανεπιστήμια, καθώς ο νόμος 4009 επιβάλλει από την πρώτη του Σεπτέμβρη την αλλαγή των Διοικήσεων στα πανεπιστήμια», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κώστα.