GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καρτέλ φροντιστηρίων κρατά ψηλά τα δίδακτρα στις ξένες γλώσσες

-Σε όλη τη χώρα τα “πλοκάμια” του κυκλώματος      Καρτέλ φροντιστηρίων ξένων γλωσσών τα οποία κρατούν στα ύψη τα δίδακτρα, εντόπισε η...

-Σε όλη τη χώρα τα “πλοκάμια” του κυκλώματος

     Καρτέλ φροντιστηρίων ξένων γλωσσών
τα οποία κρατούν στα ύψη τα δίδακτρα, εντόπισε η επιτροπή Ανταγωνισμού ύστερα από αυτεπάγγελτη έρευνα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή στα γραφεία των συλλόγων στην Αττική, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη, εντόπισε έγγραφα και στοιχεία που δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες ομοσπονδίες έστελναν συγκεκριμένους τιμοκαταλόγους στα φροντιστήρια-μέλη τους και υποχρέωναν τους ιδιοκτήτες τους να μην κατεβάζουν τις τιμές κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος, σύμφωνα με το iefimerida.gr
Επίσης είχαν καθορίσει από κοινού ένα συγκεκριμένο σύστημα εκπτώσεων και μειώσεων τιμών, χωρίς να δίνουν το περιθώριο στους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων να δίνουν μεγαλύτερες παροχές.
Ακόμη στις συμβάσεις που κάνουν οι σύλλογοι με τα μέλη τους έβαζαν ρήτρες που τους εμπόδιζαν ώστε να συμμετέχουν σε άλλες εξετάσεις πιστοποίησης σπουδών.

Το αποτέλεσμα είναι να περιορίζεται ο ανταγωνισμός και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο οι γονείς δεν μπορούσαν να έχουν καλύτερες τιμές.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Το Έθνος» πρόκειται για τις δύο μεγαλύτερες της χώρας ομοσπονδίες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, στις οποίες ουσιαστικά είναι μέλη η συντριπτική πλειονότητα των φροντιστηρίων.

Η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού έχει κάνει τη σχετική εισήγηση προς την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμφωνα με την αρχή «θα συνεδριάσει στις 23 Ιουλίου για να εξετάσει το ενδεχόμενο παράβασης των κανόνων ανταγωνισμού»