GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τροχήλατα αναψυκτήρια…. “λιμνάζουν” στις παραλίες της Ξάνθης!

Αναπάντητα άφησε τα κύρια ερωτήματα που του τέθηκαν ο δήμαρχος Αβδήρων, κος Βασίλης Τσολακίδης, αναφορικά με τα «αναψυκτήρια» που πολλαπ...

Αναπάντητα άφησε τα κύρια ερωτήματα που του τέθηκαν ο δήμαρχος Αβδήρων, κος Βασίλης Τσολακίδης, αναφορικά με τα «αναψυκτήρια» που πολλαπλασιάστηκαν φέτος και τα οποία “κοσμούν” τις παραλίες του δήμου Αβδήρων, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα αναψυκτήρια, πέντε συνολικά στον αριθμό, που βρίσκονται στις παραλίες του δήμου Αβδήρων διαθέτουν άδειες λειτουργίας ως… τροχήλατα αναψυκτήρια. Γεγονός ωστόσο που εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με το κατά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στις παραλίες δεν διαθέτουν… ρόδες. «Ζητήσαμε την εισήγηση του νομικού συμβούλου του δήμου και με βάση αυτή τη γνωμοδότηση ο δήμος, προχώρησε στη διαδικασία αδειοδότησης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων» ανέφερε ο κος Τσολακίδης, για να συμπληρώσει πως «μέχρι τώρα γινόταν ένας χαμός εκεί κάτω, ένα μπάχαλο όσον αναφορά το ρεύμα και το νερό, άλλος έπαιρνε ρεύμα από το παλιό κάμπινγκ ή έπαιρνε νερό από τον διπλανό του. Αυτό το μπάχαλο το έχουμε βάλει σε μια τάξη πλέον».

Χαρακτηριστικά, ο κος Τσολακίδης απαντώντας στο εάν οι εν λόγω εγκαταστάσεις μετακινούνται, όπως προβλέπει η άδεια λειτουργίας τους, ο ίδιος ανέφερε πως «μπορεί να μετακινούνται μετά το τέλος της σεζόν, που να ξέρω εγώ τώρα, αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Κάνουμε μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις παραλίες, να έρθει ο κόσμος, είχαμε καημό μέχρι τώρα ότι έφευγε ο κόσμος και πήγαινε στο Φανάρι, κάναμε μια προσπάθεια να μείνει ο κόσμος εδώ και έχουν πάρει όλοι ένα τσουβάλι πέτρες, έλεος πια».

Ενώ ο κος Τσολακίδης αναφέρθηκε σε προσπάθειες για ανάπτυξη των παραλίων του δήμου, δεν απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν αναφορικά με το γεγονός πως αυτές δεν διαθέτουν αποδυτήρια προς δημόσια χρήση και τουαλέτες, παρά μόνο σε περιοχές όπου λειτουργούν τα “τροχήλατα αναψυκτήρια”.  Είναι γεγονός ωστόσο πως οι παραλίες του νομού Ξάνθης, στο σύνολό τους, παραμένουν υποβαθμισμένες όσον αναφορά τις υπηρεσίες δημόσιας χρήσης που προσφέρουν στους λουόμενους, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως έντονες ήταν οι αντιδράσεις κατοίκων και επισκεπτών των παραλιών στα Άβδηρα, μετά και την έναρξη λειτουργίας νέων “αναψυκτηρίων”, καθώς μειώθηκαν οι “ελεύθεροι” χώροι στην παραλιακή περιοχή, χώροι που χρησιμοποιούσαν οικογένειες ή πολίτες που επιζητούσαν ώρες ηρεμίας κοντά στη θάλασσα, μακριά από “αναψυκτήρια” και χώρους διασκέδασης.

Περιμένοντας τις σημαίες….
Στην προηγούμενη διοίκηση επέδωσε τις ευθύνες για την απουσία γαλάζιων σημαιών, πιστοποιητικών ποιότητας των παραλιών, από τις παραλίες του δήμου Αβδήρων ο κος Τσολακίδης, ο οποίος ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση από τη σημερινή δημοτική αρχή. «Είχαν σταματήσει αυτές οι πρωτοβουλίες από την προηγούμενη διοίκηση και πιστεύω ότι του χρόνου θα εγκριθούν οι γαλάζιες σημαίες» σημείωσε ο ίδιος.