GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σταμάτησαν οι εργασίες “αποκατάστασης” στο Τζαμί Διομηδείας!

Φρένο μπήκε στις εργασίες αποκατάστασης του Τζαμιού που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στον οικισμό Διομηδείας, στην Ξάνθη, και το οποίο δ...

Φρένο μπήκε στις εργασίες αποκατάστασης του Τζαμιού που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στον οικισμό Διομηδείας, στην Ξάνθη, και το οποίο δεν βρίσκεται σε λειτουργία.

Όπως έγινε γνωστό, μια βακούφικη επιτροπή ζήτησε άδεια από την πολεοδομία του δήμου Ξάνθης για εργασίες αποκατάστασης επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια σημείων του Τζαμίου. Το Τζαμί δεν λειτουργεί και έχοντας εγκαταλειφτεί πλήρως στον χρόνο έχει υποστεί φθορές.  
Σε πρώτη φάση, εγκρίθηκε άδεια από την πολεοδομία και ξεκίνησαν οι εργασίες, πριν από μερικές ημέρες και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, για την αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων, κάτι ωστόσο που δεν συνέβη, καθώς όπως διαπιστώθηκε στην πράξη, και μετά από επιτόπια έρευνα των εποπτικών αρχών, υπήρξε παραβίαση της πολεοδομικής άδειας που είχε παραχωρηθεί για τις εργασίες στο Τζαμί.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο αριθμός των μουσουλμάνων πολιτών που κατοικούν στον οικισμό της Διομηδείας δεν δικαιολογεί την επαναλειτουργία του Τζαμίου, ενώ έντονη είναι η φημολογία για αξιοποίηση του χώρου ως μουσειακό έκθεμα.