GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προβλήματα υδροδότησης στα ορεινά του δήμου Ξάνθης!

-Έτοιμη μελέτη για την επίλυση των συνεχών διακοπών νερού… «Έχουμε ήδη ετοιμάσει μια μελέτη για μεταφορά νερού από την περιοχή του Λυκ...

-Έτοιμη μελέτη για την επίλυση των συνεχών διακοπών νερού…

«Έχουμε ήδη ετοιμάσει μια μελέτη για μεταφορά νερού από την περιοχή του Λυκοδρομείου, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υδροδότησης της ορεινής περιοχής του Γέρακα» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, υπεύθυνος για την δημοτική ενότητα της Σταυρούπολης, κος Κυριάκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

Όπως παραδέχθηκε ο κος Παπαδόπουλος, η ορεινή περιοχή του δήμου Ξάνθης αντιμετωπίζει κατά καιρούς προβλήματα με την υδροδότησή τους, προβλήματα που έχουν εκφραστεί εντόνως με τη μορφή των απεγνωσμένων καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι μένουν χωρίς νερό, με την «περιοχή του Γέρακα να αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα με την υδροδότηση, πρόβλημα που ευελπιστούμε να επιλύσουμε». 

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη αυτή της Σταυρούπολης, όπου λόγω βλαβών στις γεννήτριες που τροφοδοτούν με νερό κομμάτια της ορεινής περιοχής, οι κάτοικοι μένουν ώρες ή ακόμη και μέρες χωρίς νερό μη μπορώντας να αυτοεξυπηρετηθούν ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο. Σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiToday.com είχε κάνει τον γύρω του διαδικτύου μετά από διαρκείς καταγγελίες κατοίκων για σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της Σταυρούπολης.

Τότε ανακύκλωσαν τώρα… βγάζουν λεφτά!
Σε δημοπρασία βγάζει ο δήμος Ξάνθης κομμάτια κινητής περιουσίας του πρώην δήμου Σταυρούπολης  τα οποία δημότες και δήμος συνέλεξαν στο παρελθόν με στόχο την ανακύκλωσή τους. Όπως σημείωσε ο κος Παπαδόπουλος μετά από πρόσκληση του δήμου συγκεντρώθηκαν ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση (της μη συλλογής τους) θα αποτελούσαν ρύπους για τον δήμο Σταυρούπολης. «Για να μην πετάμε υλικά του δήμου, όπως σίδερα ή ηλεκτρικές συσκευές, τα μαζεύαμε σε ένα σημείο ζητώντας από τους πολίτες να πράξουν κάτι ανάλογο» εξήγησε ο κος Παπαδόπουλος, με τον πρώην δήμο Σταυρούπολης να αποφέρει πλέον έσοδα (έστω και πενιχρά) στον δήμο Ξάνθης από τη δημοπρασία αυτών των υλικών, δείχνοντας το παράδειγμα στον Καλλικρατικό Δήμο Ξάνθης ώστε να ευαισθητοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να πράξει κάτι ανάλογο.