GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Αυξάνονται δραματικά τα αδέσποτα!

-Στο περίμενε οι στειρώσεις και τα κτηνοτροφικά φάρμακα…. «Έχουν σταματήσει εδώ και δύο μήνες σχεδόν οι συμβάσεις για τις στειρώσεις τ...

-Στο περίμενε οι στειρώσεις και τα κτηνοτροφικά φάρμακα….

«Έχουν σταματήσει εδώ και δύο μήνες σχεδόν οι συμβάσεις για τις στειρώσεις των αδέσποτων με τους κτηνιάτρους και το ίδιο συμβαίνει με τις συμβάσεις φαρμάκων και δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα εμείς»
αναφέρει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ξάνθης κα Σοφία Ζλάκτου, εξηγώντας πως λόγω του γεγονότος πως δεν γίνονται πλέον στειρώσεις στα αδέσποτα του δήμου, αυτά έχουν αυξηθεί δραματικά δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον δήμο. 

«Μας προβληματίζουν το τελευταίο καιρό οι επιθέσεις από σκυλιά και ο λόγος αυτών των επιθέσεων είναι το ότι δεν στειρώνονται τα θηλυκά» σημειώνει η ίδια, εξηγώντας πως τα εάν υπάρξει η έγκυρη και σωστή στείρωση των θηλυκών αδέσποτων ζώων, θα μειωθούν οι επιθέσεις ζώων. «Πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να στειρώνονται τα θηλυκά κυρίως για να μην έχουμε τέτοια προβλήματα επίθεσης. Υπάρχει επιτροπή και όταν έχουμε περιστατικό επίθεσης, το ζώο περισυλλέγεται και ελέγχεται εάν είναι άρρωστο ή επιθετικό και παίρνεται η απόφαση για το εάν θα γίνει ευθανασία στο ζώο ή θα πάει κάπου αλλού» εξηγεί η ίδια. 

‘Όπως σημειώνει μάλιστα η κα Ζλάτκου, «ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του να είναι ιδιοκτήτης ενός ζώου. Έχουμε πολλά κρούσματα με εγκαταλείψεις ζώων και μάλιστα ακόμη και εγκύων».