GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΑΣΟΚ...κάτι σαν κόμμα..

Τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά πολύ πιο έντονα από χθες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δείχνει μια τάση έντονης δημόσιας δραστηριοποίησης. Το ιστ...

Τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά πολύ πιο έντονα από χθες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δείχνει μια τάση έντονης δημόσιας δραστηριοποίησης. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξε στις τελευταίες εκλογές να μην είναι υποψήφιος, αποχωρώντας έτσι από την ενεργό πολιτική, δεν δείχνει διάθεση να σταματήσει να ασχολείται με τα κοινά.

Όσοι τον ξέρουν καλά άλλωστε, αλλά και όσοι έχουν παρακολουθήσει την προσωπική διαδρομή του, δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα βρισκόταν στις επάλξεις, δίνοντας τη μάχη για τη μετεξέλιξη του  ΠΑΣΟΚ σε μια πλειοψηφική παράταξη. Σε αντίθεση δηλαδή με το… κάτι σαν κόμμα που θυμίζει σήμερα, βαδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση σε συντριβή, και μάλιστά υπό τη σκιά του φόβου ενός μονοψήφιου ποσοστού, που αυτονόητα θα προκαλέσει σεισμό στην Ιπποκράτους.

Με δηλώσεις του, τόσο στα ΜΜΕ όσο και με τη χρήση του twitter, του οποίου είναι φανατικός χρήστης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος άνοιξε ουσιαστικά θέμα Ευάγγελου Βενιζέλου. Υποστήρικε ότι την επομένη της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, κανείς δεν πρόκειται να αποφύγει τη συζήτηση για τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε μια πρωτοφανή εκλογική κατρακύλα.

Με την αποστροφή “κανείς” βέβαια, ο Θεόδωρος Πάγκαλος φωτογραφίζει ουσιαστικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και απαντά εμμέσως στην πρόθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ακυρώσει στην πράξη κάθε προσπάθεια αμφισβήτησής του, ανακοινώνοντας το βράδυ των εκλογών της Κυριακής τη διάλυση του Κινήματος, και την έναρξη της διαδικασίας μετασχηματισμού του.

Κι άλλες φορές στο παρελθόν ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε αφήσει να φανεί η… απόσταση που τον χωρίζει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, για κάποιο διάστημα φλέρταρε και ο ίδιος με την ιδέα.

Στη συνέχεια, την εγκατέλειψε, και διερεύνησε τις προοπτικές που υπήρχαν να αναδειχθεί μια νέα υποψηφιότητα, από την επόμενη γενιά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με έμφαση στον μεταρρυθμιστικό λόγο και τις ρήξεις με τη συντήρηση.

Η προσπάθεια εκείνη δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος στήριξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως μοναδική υποψηφιότητα, και σήμερα εμφανίζεται έτοιμος να… ανοίξει και πάλι “εκείνη” τη συζήτηση.


 πηγή: .statesmen.gr