GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η ΔΕΗ δεν αποκλείει και νέα αύξηση στα τιμολόγια

Ανοιχτό άφησε η ΔΕΗ το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλ...

Ανοιχτό άφησε η ΔΕΗ το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται από τη ΔΕΗ, αλλά από το ΥΠΕΚΑ, ύστερα από εισήγηση της ΡΑΕ.

Όπως δήλωσε κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ο κ. Ζερβός, η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, αλλά θα παρουσιάσει στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ την κατάσταση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.
Ωστόσο, πηγές της εταιρείας, ανέφεραν ότι τα κοστολογικά δεδομένα οδηγούν σε αύξηση της τάξης του 5%, χωρίς να αγνοούν τις δυσκολίες υλοποίησης ενός τέτοιου μέτρου και τις δυσκολίες που ήδη αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές. Οι αποφάσεις όμως, διευκρίνισαν, δεν λαμβάνονται από τη ΔΕΗ αλλά από το ΥΠΕΚΑ, ύστερα από εισήγηση της ΡΑΕ.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ δήλωσε ότι ως το τέλος της εβδομάδας η επιχείρηση θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών το ποσό του ΕΕΤΗΔΕ που είχε παρακρατήσει, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που επιτάθηκαν απο την αρχή του χρόνου. Στο ίδιο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους περι τα 500 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος διευκρίνισε πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η αγορά, δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Όσον αφορά στο θέμα των ανείσπρακτων λογαριασμών, οι οποίοι ανέρχονται στο 1,1 δισ. ευρώ, ο κ. Ζερβός σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με call centers που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις οφειλές και τις δυνατότητες διακανονισμού που υπάρχουν, χωρίς να τίθεται προς το παρόν ζήτημα συνεργασίας με εισπρακτικές εταιρείες.

Παράλληλα, τόνισε ότι το πρόβλημα επιτάθηκε μετά την επιβολή του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) και εξέφρασε την ελπίδα το τέλος να μην περιληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2012. Η ΔΕΗ δεν στέλνει μέχρι στιγμής λογαριασμούς με το ΕΕΤΗΔΕ αναμένοντας οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί ωστόσο να παράσχει τα σχετικά στοιχεία στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για να εκδοθούν από εκεί τα εκκαθαριστικά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε για τις 12 Ιουλίου, ύστερα από αίτημα του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών.