GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άβδηρα : Ανοίγουν τις πύλες τους οι μαθητικές κατασκηνώσεις

-Αυξημένη η ζήτηση, δραματικά μειωμένη η επιχορήγηση για την λειτουργία της ! Με μειωμένη κατά 50% την κρατική επιχορήγηση και τα κουνού...

-Αυξημένη η ζήτηση, δραματικά μειωμένη η επιχορήγηση για την λειτουργία της !

Με μειωμένη κατά 50% την κρατική επιχορήγηση και τα κουνούπια να καραδοκούν από τις πρωινές ώρες, ανοίγουν τις πόρτες τους οι μαθητικές κατασκηνώσεις στα Άβδηρα του νομού Ξάνθης την Κυριακή.
«Παλαιότερα που υπήρχε μέριμνα δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τα κουνούπια καθώς αυτά εμφανίζονταν μετά τις 7 : 00 το απόγευμα και η κατάσταση ήταν ανεκτή. Τώρα όμως αυτά αρχίζουν τις επιδρομές τους από νωρίς το πρωί» επισημαίνει ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ξάνθη κ. Σάββας Μελισσόπουλος εξηγώντας πως «Φέτος θα λειτουργήσουν δυο κατασκηνωτικές περίοδοι και η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ωστόσο η κρατική επιχορήγηση που πήραμε φέτος ήταν η μίση, θα προσπαθήσουμε όμως για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με χρήματα που μαζεύαμε τον χειμώνα κάναμε κάποιες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις να διορθωθούν προβλήματα που υπάρχουν.
Όπως σημείωσε ο ίδιος οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην κυριότητα του Υπουργείου Παιδείας.
«Οι εγκαταστάσεις πρέπει να αλλάξουν “χέρια” και να περάσουν σε κάποιο φορέα ο οποίος θα μπορούσε να τις εντάξει σε κάποιο επενδυτικό πρόγραμμα και η εικόνα των εγκαταστάσεων σήμερα θα ήταν διαφορετική» υπογραμμίζει ο κ. Μελισσόπουλος, για να προσθέσει πως από την μεριά του και μετά και την σύγκλιση της νέας Βουλής, θα κινήσει τις διαδικασίες ώστε να κατατεθούν οι προτάσεις της πρωτοβάθμιας για τις αλλαγές στον φορέα διαχείρισης των κατασκηνώσεων, αλλαγές που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μετατρέποντας τις εν λόγω κατασκηνώσεις σε πόλο έλξης για την περιοχή μας, αναπτύσσοντας γρήγορα τον κατασκηνωτικό τουρισμό.