GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προχωρά ο Περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης!

Σε μια σειρά από μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τον Έβρο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης κατά τη...

Σε μια σειρά από μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τον Έβρο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παράδοση στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη της απόφασης ένταξης του έργου «Περιφερειακός Δρόμος Αλεξανδρούπολης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας 2007-2013».
«Κατορθώσαμε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να ικανοποιήσουμε ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης, ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα, την Περιφερειακή Οδό. Το είχαμε προσδιορίσει ως χρονοδιάγραμμα μαζί με τους συνεργάτες μου Αντιπεριφερειάρχες και τον κ. Λαμπάκη πριν περίπου 8 μήνες. Είχαμε προσδιορίσει ότι το 2012 θα υπάρχει απόφαση ένταξης. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για να ακολουθήσει η κατασκευή και υλοποίησή του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Και συνέχισε «θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο, που επέδειξε μια αξιοπρόσεκτη, σημαντική κι εξαιρετική ωρίμανση για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο χρόνο. Ξεπεράσαμε μια σειρά από δυσκολίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ελπίζω πολύ σύντομα η Περιφερειακή της Αλεξανδρούπολης να είναι για χρήση σε όλους τους συμπολίτες μας».
Ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε επίσης στη διασύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, στην αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης της Αλεξανδρούπολης, και σε τρία μεγάλα έργα που αφορούν τους Δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου.
«Πέρα από το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του Περιφερειακού Δρόμου, κι απομένει να διασυνδέσουμε επιτέλους το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία και το σιδηρόδρομο. Έχουμε δηλώσει ότι υπάρχει πλήρη μελετητική ωρίμανση, γιατί προνοήσαμε να υπάρχει, όταν πριν από δυο χρόνια θεωρείτο ότι ήταν υπερφίαλο και ουτοπία εμείς συνεργαστήκαμε ως Αυτοδιοίκηση. Σήμερα λέμε ότι αν ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις θα έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ολοκλήρωση του έργου, ούτως ώστε επιτέλους το λιμάνι να παίξει το ρόλο που πρέπει να παίξει σε αυτή την ευρύτερη οικονομία της Περιφέρειάς μας.
Επίσης, ήδη υπάρχει απόφαση ένταξης για την κατασκευή και τη βελτίωση του έργου που αφορά το έργο Διδυμότειχο – Πετράδες, προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ. Επίσης, δύο έργα στο Δήμο της Ορεστιάδας, που είναι η διασύνδεση και βελτίωση ασφαλτόστρωσης του δρόμου Πύργου – Λαγού, δηλαδή η προσπελασιμότητα προς το στρατόπεδο, που η κατάσταση ήταν δραματική, και επίσης η διασύνδεση της Ορεστιάδας με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Η συνεργασία δε σταματά εδώ. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, και δηλώνω παρουσία του Δημάρχου, η αισθητική αξιοποίηση της παραλίας της Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσει έργο στην παράκτια ζώνη, όπως έχουμε συναποφασίσει και προσδιορίσει, και στόχος μας είναι και αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012.