GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ξάνθης στις παραλίες!

-Αυξημένη η κίνηση στις παραλίες του Νομού τις τελευταίες ημέρες…  -Στα ύψη ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες! Ιδιαίτερα αυξημένη π...

-Αυξημένη η κίνηση στις παραλίες του Νομού τις τελευταίες ημέρες… 

-Στα ύψη ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες!

Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται η προσέλευση του λουόμενων στις παραλίες του Νομού Ξάνθης, οι οποίες μπορεί να μην αποτελούν το δυνατό τουριστικό χαρτί της περιοχής, ωστόσο προσελκύουν το ενδιαφέρον τουριστών από τις γειτονικές χώρες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης πραγματοποιεί δρομολόγια προς τους βασικούς παραλιακούς προορισμούς του Νομού, που δεν είναι άλλοι από τα Μάγγανα, τα Άβδηρα και το Μυρωδάτο, το οποίο μέχρι στιγμής κατακλύζεται από κόσμο. Μάλιστα, λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρατηρείται την Κυριακή, πραγματοποιούνται έκτακτα δρομολόγια προς τις παραλίες, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι λουόμενοι. Το κόστος μεταφοράς ανέρχεται στα 4,5 ευρώ, ενώ ισχύουν οι μειωμένες τιμές στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (πολύτεκνοι κ.ο.κ.)

Μέχρι στιγμής το κόστος της επίσκεψης σε κάποια από τις παραλίες του Νομού δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες αποκλίσεις συγκριτικά με την περσινή χρονιά, καθώς η χρήση μιας ξαπλώστρας, η οποία συνοδεύεται από την αγορά ενός καφέ ή αναψυκτικού, ανέρχεται στα 2,5-3 ευρώ κατά μέσο όρο.
Δείτε εδώ τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ξάνθης

Η διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας εξέδωσε, με αφορμή τα περιστατικά πνιγμών που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν, ενημερωτικά έντυπα, στα οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«-  Μην απομακρύνεσαι κολυμπώντας από τις ακτές, όταν μάλιστα δεν ξέρεις καλό κολύμπι. Έχεις σκεφτεί ότι η επιστροφή είναι περισσότερο κουραστική;

-  Καλό είναι να κολυμπάς με παρέα.

-  Έχεις φάει; Περίμενε να περάσουν 3 – 4 ώρες για να κολυμπήσεις. Καλό είναι, όμως, ν’ αποφεύγεις να μπαίνεις  τελείως  νηστικός στο νερό.

- Έχεις πιει οινοπνευματώδη ποτά; Έχε κατά νου ότι αλκοόλ και κολύμβηση είναι επικίνδυνος συνδυασμός.

-  Μην κάνεις βουτιές σε περιοχές που δεν γνωρίζεις το βάθος ή τη διαμόρφωση του βυθού, ή σε περιοχές με βράχια και πέτρες.

-  Μην σπρώχνεις και μην βυθίζεις άλλους στη θάλασσα.

- Μην κολυμπάς σε περιοχές όπου υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν ότι η θάλασσα είναι μολυσμένη.

- Μην κολυμπάς όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές και σε θάλασσα με μεγάλα κύματα ή ισχυρά ρεύματα.

- Μην κολυμπάς μόνος τη νύχτα και πάντα να έχεις οπτική επαφή με το σύντροφό σου κολυμβητή.

-  Αν αισθάνεσαι ρίγος ή ζαλάδα, φοβάσαι ή κρυώνεις βγες αμέσως από τη θάλασσα.

-  Καθώς κολυμπάς παρατηρείς ότι σε παρασέρνει το ρεύμα; Μην πανικοβάλλεσαι. Δες από πού φυσάει ο άνεμος . Στρέψε το στόμα και την μύτη σου από την αντίθετη  κατεύθυνση και προσπάθησε , ΑΠΛΑ να κρατηθείς στην επιφάνεια. Παρατηρείς μήπως ότι το ρεύμα είναι παράλληλο προς την ακτή; κολύμπα μαζί του πλησιάζοντας την παραλία υπό γωνία.

-  Αισθάνεσαι κίνδυνο; Κάλεσε βοήθεια.

-  Κουράστηκες κολυμπώντας; Μην σε πιάνει πανικός. Μείνε στην επιφάνεια σε οριζόντια θέση και συνεχίζεις ήρεμα το κολύμπι όταν ξεκουραστείς.

-  Έπαθες ‘κράμπα’; Μη φοβηθείς. Χαλάρωσε το μέρος του σώματος που ‘πιάστηκε’ και με αργές κινήσεις κολύμπησε προς την ακτή.

-  Αν υπάρχουν σημαδούρες που δείχνουν τα όρια έξω από τα οποία επιτρέπεται να κινούνται τα ταχύπλοα σκάφη, μην κολυμπάς πέρα απ’ αυτές.

- Μην κολυμπάς στα ανοιχτά, εκεί όπου περνάνε βάρκες ή ταχύπλοα.

- Υψώθηκε από τον ναυαγοσώστη κόκκινη σημαία κινδύνου; ΒΓΕΣ γρήγορα έξω απ’ το νερό Η κόκκινη σημαία μπορεί να σημαίνει είτε ότι τα κύματα / ρεύματα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα, είτε ότι υπάρχει ρύπανση στην θάλασσα είτε ότι ελλοχεύει κάποιος άλλος κίνδυνος.

- Αντιλήφθηκες κάποιον κολυμβητή να ζητάει βοήθεια ή να κινδυνεύει στο νερό; Βρες ένα αντικείμενο που επιπλέει και ρίξε το κοντά του για να πιαστεί, εάν υπάρχει.
•    Κάλεσε για βοήθεια.
•    Σε περίπτωση που πλησιάσεις το θύμα ή είσαι ήδη κοντά του, ΕΧΕ ΥΠΟΨΗ ότι μπορεί να κινδυνέψεις και εσύ αν πιαστεί πάνω σου βίαια και απότομα.»