GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δίνουν ζωή οι εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις στην ορεινή Ξάνθη

-Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο οι φετινές αιτήσεις Για 16η συνεχόμενη χρονιά ανοίγουν φέτος τις πόρτες τους στους μαθητές οι εκκλησιαστικ...

-Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο οι φετινές αιτήσεις

Για 16η συνεχόμενη χρονιά ανοίγουν φέτος τις πόρτες τους στους μαθητές οι εκκλησιαστικές κατασκηνωτικές μονάδες της Μητρόπολης Ξάνθης. Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων  μιλώντας στο  Ρ/Σ FM 100 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα».

  Ήδη, εδώ και 20μέρες, οι κατά τόπους ενορίες του Νομού έχουν εφοδιαστεί με τις απαραίτητες αιτήσεις και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται σε αυτές για να  συμπεριληφθούν τα παιδιά τους σε μια από τις 4 φετινές κατασκηνωτικές περιόδους, «Φέτος θα λειτουργήσουν 4 κατασκηνωτικές περίοδοι 2 για τα αγόρια και 2  για τα κορίτσια. Σε κάθε περίοδο θα φιλοξενούνται 100 παιδιά ώστε συνολικά να φτάσουμε τα 400, μαζί με τα είκοσι περίπου στελέχη που θα αποσχοληθούν σε κάθε περίοδο το σύνολο θα φτάσει τα 480 άτομα. Αν χρειαστεί και πέμπτη περίοδο λόγω των πάρα πολλών συμμετοχών θα εξεταστεί και θα πραγματοποιηθεί, για να μην μείνει κανείς παραπονούμενος» εξήγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης για να προσθέσει πως το προσωπικό που απασχολείται στις κατασκηνώσεις εργάζεται εθελοντικά , ενώ παράλληλα οι φιλοξενούμενοι μαθητές δεν καταβάλουν, κάποιο, χρηματικό αντίτιμο για την συμμετοχή τους.

  «Τα παιδία δεν έχουν καμία οικονομική υποχρέωση. Η όλη φιλοξενία είναι μια προσφορά της εκκλησίας και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάζονται εθελοντικά για την λειτουργία των κατασκηνώσεων και ειδικότερα στους εστιάτορες που σε καθημερινή βάση εργάζονται για να παραχθούν πάνω από 300 μερίδες φαγητό καθημερινά» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Παντελεήμων .
Οι μαθητές που θα φιλοξενηθούν την φετινή καλοκαιρινή περίοδο στις εγκαταστάσεις των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων, οι όποιες βρίσκονται στην ορεινή περιοχή του Νομού και συγκεκριμένα στις παρυφές του οικισμού της Δρυμιάς, θα μπορούν να κάνουν χρήση  της πισίνας στο τουριστικό συγκρότημα του δήμου Ξάνθης, Ηνίοχο, να συμμετέχουν σε μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, την χλωρίδα και πανίδα που τόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει για την βιοποικιλότητά της.

«Φέτος οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και θα προσπαθήσουμε από την μεριά μας να ικανοποιήσουμε κάθε ενδιαφερόμενο. Προς αυτή την κατεύθυνση ενδεχομένως να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις για μια επιπλέον περίοδο. Την δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διανύουμε ο γονιός σκέπτεται το παιδί του και το καλοκαίρι που δεν μπορεί να το πάει κάπου διακοπές το στέλνει στις κατασκηνώσεις» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης. Οι κατασκηνώσεις θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 1 Ιουλίου και η κάθε περίοδος θα διαρκέσει δώδεκα ημέρες.