GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απίστευτο και όμως αληθινό, απαράδεκτη η μεθόδευση έξωσης του παραρτ. Ξάνθης από την κεντρ. υπηρεσία του Ε.Ε.Σ.

Θολό το τοπίο προς το παρόν στη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης από το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται τα τελευτα...

Θολό το τοπίο προς το παρόν στη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης από το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται τα τελευταία 20περίπου χρόνια σε άλλον χώρο.

 Όπως έγινε γνωστό μετά από την επίσημη παραδοχή της προέδρου του παρατήματος Ξάνθης κας Χαρίκλειας Μαργαριτοπούλου  από την  γενική γραμματεία του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, στελέχη της,  ζήτησαν από τον σύλλογο στην Ξάνθη να φύγει από το κτίριο επί της Βενιζέλου, ιδιοκτησίας του Ε.Ε.Σ. που επί χρόνια στεγάζει το παράρτημα Ξάνθης,  ώστε αυτό  να ενοικιαστεί αυτό σε όποιον ενδιαφερόμενο ιδιώτη ή επιχείρηση.

Ο λόγος;  τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερυθρός Σταύρος σε πανελλαδικό επίπεδο παραθέτοντας ανεπισήμως το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην κεντρική υπηρεσία παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι.  Ωστόσο το παράρτημα του Ερυθρός Σταύρος της Ξάνθης αντέδρασε άμεσα στην εντολή έξωσης αυτή με την πρόεδρο κα Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου να ξεκαθαρίζει πως ''εμείς δώσαμε πολλές εργατοώρες αλλά και την ψυχή μας για αυτό το κτίριο και δεν το αφήνουμε. Με ποια λογική μας βγάζουν από το δικό μας κτήριο.  Από το 1994 το νοικιάζαμε από την Τράπεζα της Ελλάδας και το 2004 το αγόρασε ο Ερυθρός Σταύρος. Με δικά μας έξοδα το συντηρούμε μέχρι τώρα. Και τώρα, τι; Μας έβαλαν και κατεβάσαμε την πινακίδα που είχαμε του Παρατήματος Ξάνθης του ΕΕΣ και βάλαμε ενοικιαστήριο….''.

Όπως εξηγεί η ίδια μέχρι στιγμής όλα είναι ανοιχτά αν εμμένουν στην απόφασή τους αυτή είμαστε αποφασισμένοι να παραιτηθούμε όλοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παράρτημα Ξάνθης του Ε.Ε.Σ.  παρουσιάζει ιδιαίτερα πλούσιο έργο στο σύνολο όχι μόνο στην περιφέρειά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  καθώς εκπαιδεύει εθελοντές που στελεχώνουν συλλόγους γειτονικών νόμων, αλλά σε Εθνικό και Βαλκανικό επίπεδο με τιμητικές διακρίσεις  σημαντικές για το γνωστικό αντικείμενο των Εθελοντών Σαμαρειτών. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο κει το γεγονός επίσης των πολλαπλών τιμητικών διακρίσεων για την κοινωνική προσφορά από θεσμικούς φορείς και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής.