GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κομπίνα με 80χρονη που εισέπραττε συντάξεις νεκρών

Δεκαμελής οργανωμένη σπείρα απατεώνων, που έκανε αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων ατόμων ή άλλων που έχουν πεθάνει, με...

Δεκαμελής οργανωμένη σπείρα απατεώνων, που έκανε αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων ατόμων ή άλλων που έχουν πεθάνει, με πλαστές ταυτότητες και άλλα δικαιολογητικά, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Σημαντικό ρόλο στη σπείρα έπαιζε 36χρονη υπάλληλος τράπεζας, η οποία έδινε στους συνεργούς της τα στοιχεία των καταθετών για να καταρτίσουν τα πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και μια 81χρονη, η οποία έκανε τις αναλήψεις.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η σπείρα απέσπασε με αυτό τον τρόπο 74.500 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν άλλα 67.500 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν τρία μελή της σπείρας και συγκεκριμένα η 81χρονη, η 36χρονη τραπεζική υπάλληλος και μια 59χρονη, ενώ αναζητούνται άλλα επτά άτομα (δύο γυναίκες και δύο άντρες, καθώς και άλλα τρία άγνωστα άτομα).

Η απάτη αποκαλύφθηκε στις 05-06-2012 το πρωί, όταν η 81χρονη συλληφθείσα, μαζί με 53χρονη συνεργό της που αναζητείται ακόμα, έκανε ανάληψη από την τράπεζα, ύψους 1.500 ευρώ, με πλαστό δελτίο ταυτότητας. Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες αποπειράθηκαν να προχωρήσουν σε ανάληψη του υπόλοιπου χρηματικού ποσού του τραπεζικού λογαριασμού, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 9.000 ευρώ, σε άλλο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας, αλλά κίνησαν τις υποψίες των υπαλλήλων και αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τα πλαστά έγγραφα και το βιβλιάριο καταθέσεων.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας ειδοποίησαν την αστυνομία και όταν η 81χρονη επέστρεψε στην τράπεζα για να τα παραλάβει, συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττική.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 Πηγή:Ethnos.gr