GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υποθεση του 2007 καταδικάζει το τότε Δ.Σ.της ΣΕΚΑΠ

Για παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση καταδικάστηκαν σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή, τα μέλη του Δ.Σ. της συνεταιριστ...

Για παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση καταδικάστηκαν σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή, τα μέλη του Δ.Σ. της συνεταιριστικής τσιγαροβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ. Η υπόθεση αφορούσε την πρόσληψη 6 ανειδίκευτων εργατών και εργατριών το 2007. Μαζί με το τότε διοικητικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Νίκο Παπά καταδικάστηκε ο γενικός διευθυντής κος Γιάννης Μπίτος και ο τότε δ/ντης προσωπικού.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μήνυση της τότε διοίκησης του σωματείου εργαζομένων (ΠΑΣΟΚ) κατά των διοικούντων την τσιγαροβιομηχανία (ΝΔ), για έξι προσλήψεις ανειδίκευτων εργατών, που θα αναπλήρωναν εργατικά κενά στην εταιρεία, παραμονές των εκλογών του 2007 μετατρέποντας την κομματική αντιπαράθεση σε εργασιακή διαφορά, εκμεταλλευόμενοι οι του σωματείου το καθεστώς των χρηματοδοτήσεων από το δημόσιο(ATE Bank) χωρίς το τραπεζικό ίδρυμα να κατέχει την περίοδο εκείνη την πλειοψηφία των μετοχών της ΣΕΚΑΠ.

Η πρωτόδικη απόφαση εφεσιβλήθηκε και θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.