GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μετακίνηση 150 αστυφυλάκων για την ενίσχυση των συνόρων στον Έβρο

Έντονη συνδικαλιστική διαμαρτυρία της ΠΟΣΥΦΥ προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Με διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ζητήθηκε η μετακ...

Έντονη συνδικαλιστική διαμαρτυρία της ΠΟΣΥΦΥ προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ

Με διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ζητήθηκε η μετακίνηση 150 αστυφυλάκων – πρώην Συνοριακών Φυλάκων από τη Χώρα, για την ενίσχυση του Έβρου με την μορφή αποσπάσεων.

Ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) αντέδρασε έντονα και ήδη μετέφερε στο Αρχηγείο την αδυναμία... υλοποίησης τέτοιας διαταγής, όχι γιατί οι συνθήκες στον Έβρο δεν το απαιτούν, αντιθέτως γίνεται η ανάγκη επιτακτική, αλλά για τον απλό και γνωστό λόγο της αδυναμίας των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Χώρας να ανταποκριθούν στον τεράστιο συγκριτικά αριθμό που ζητείται.

«Δυστυχώς διατάχθηκαν αποσπάσεις από ανύπαρκτο προσωπικό και ανύπαρκτες Υπηρεσίες. Ζητήσαμε τουλάχιστον η απόσπαση να μην είναι τρίμηνη όπως αρχικά σχεδιάστηκε για πρακτικούς λόγους και εκφράσαμε την συνδικαλιστική μας διαμαρτυρία γιατί με την αναγκαιότητα αυτή το Αρχηγείο δεν άνοιξε τις αποσπάσεις και στο λοιπό αστυνομικό προσωπικό παρά μόνο τις εφάρμοσε στο εναπομείναντα προσωπικό των ΤΣΦ και ΤΔΛ που δεν καλύπτουν πλέον ούτε τις ανάγκες αστυνομικού Σταθμού όχι Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης», επισημαίνει η ΠΟΣΥΦΥ.

Αντίθετα, για εν μέρη δικαίωση κάνει λόγο η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις και κινήσεις τις Ένωσης μας, με την βοήθεια και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας, καταφέραμε, όπως πληροφορηθήκαμε, να εκδοθεί διαταγή ενισχύσεως για τον Νομό μας σε ανθρώπινο δυναμικό περί των 150 συναδέλφων για τους επόμενους μήνες. Αν και η διαταγή που εκδόθηκε δεν μας ικανοποιεί πλήρως, θεωρούμε ότι μια τέτοια δύναμη θα βοηθήσει τα μέγιστα στον καθημερινό μας αγώνα για την αποτροπή αλλά και την διαχείριση του μεγάλου αριθμού των λαθρομεταναστών που εισέρχονται καθημερινά από τον Νόμο μας. Και λέμε ότι δεν μας ικανοποιεί πλήρως διότι εμείς ΑΛΛΑ ζητήσαμε από τους υπευθύνους.

Πρώτα - πρώτα ζητήσαμε νέες προσλήψεις και μετά εθελοντές από όλες τις υπηρεσίες καθώς και ενεργοποίηση του νόμου που προβλέπει μακροχρόνιες αποσπάσεις από συναδέλφους που κατάγονται από τον Έβρο. Παρόλα αυτά το Αρχηγείο εξέδωσε μια διαταγή που αφορά πάλι μονό τους πρώην Σ/Φ των ήδη αποδεκατισμένων υπηρεσιών των Τ.Σ.Φ. και Τ.Δ.Λ. ενώ για μια ακόμα φορά εξαιρείται από την διαταγή το προσωπικό των άλλων υπηρεσιών και άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων, στις όποιες το προσωπικό δεν είναι γερασμένο και από όπου είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αλλά και τα προβλήματα των συναδέλφων μας που αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν για να μας βοηθήσουν, δεν θα σταματήσουμε, με την βοήθεια και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας, να ζητούμε εκείνες τις λύσεις που και μόνιμες θα είναι αλλά και στην σωστή κατεύθυνση για όλους μας, υπενθυμίζοντας σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις ότι είμαστε Άνθρωποι και όχι απλά νούμερα σε ένα κομμάτι σχεδίου τους».