GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρωταθλήτρια η Αλεξανδρούπολη σε ποσοστό Δημοσίων Υπαλλήλων

Που κατοικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Θράκη; Δείτε στοιχεία ανά δήμο σε σχέση με τον πληθυσμό. Σημαντικά στοιχεία για τον τόπο κατ...


Που κατοικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Θράκη; Δείτε στοιχεία ανά δήμο σε σχέση με τον πληθυσμό.

Σημαντικά στοιχεία για τον τόπο κατοικίας των δημοσίων υπαλλήλων, έδωσε η τελευταία απογραφή. Πλέον δημόσια ο κάθε πολίτης μπορεί να δει στοιχεία για το που κατοικούν οι 634.620 δημόσιοι υπάλληλοι πατώντας απλά στο ακόλουθο σύνδεσμο http://apografi.yap.gov.gr . Παρακάτω δημοσιεύουμε τον Αριθμό Μισθοδοτούμενων στη βάση της απογραφής ανά δήμο κατοικίας.

Για τους δήμους της Θράκης είναι ενδιαφέρον να δούμε τον αριθμό των Δημοσίων υπαλλήλων σε κάθε Δήμο για να γνωρίσουμε και το μέγεθος από πλευράς κόστους των οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης & Υπόλοιπων Δημοσίων Υπηρεσιών σε σχέση με τα έσοδά τους (=πληθυσμός τους;  δεν είναι λογικό).

Δεν γνωρίζουμε ποιο είναι και το αντίστοιχο έργο που παράγουν ή τα ποιοτικά χαρακτηριστικά , γιατί συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους ΟΤΑ και οι λοιπές δημόσιες υπηρεσίες του κράτους. Δίπλα προσθέσαμε και τον πληθυσμό βάσει της τελευταίας απογραφής του 2011.

Ποια λογική μας έβαλε να το συγκρίνουμε με τον πληθυσμό; Η κοινή λογική που λέει ότι ένας Δήμος ως μικρή κοινωνία θα πρέπει να έχει έξοδα που να καλύπτονται από τα έσοδά του, δηλαδή από τα Δημοτικά Τέλη & Φόρους που πληρώνουν οι πολίτες τους.

Πρωταθλητές χαρακτηρίζονται όλα τα αστικά κέντρα της Θράκης με κορυφαίο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης που έχει 12 Δημοσίους Υπαλλήλους στον Δήμο για κάθε 100. Με υψηλά ποσοστά είναι και οι υπόλοιποι Δήμοι του Έβρου (>8%) ενώ μικρά ποσοστά διαπιστώνει κανείς σε μικρούς περιφερειακούς Δήμους των Ν. Ξάνθης & Ροδόπης (χαμηλότερα από 3% περίπου).

Αριθμός Μισθοδοτούμενων στη βάση της απογραφής ανά δήμο κατοικίας

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 8.718 (σε πληθ. 72.750 ποσόστο 12%)

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 5663 (σε πληθ. 64.450 ποσοστό 8,8%)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 5549 (σε πληθ. 66.580 δηλαδή 8,3%)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 5005 (σε πληθ. 70.360 δηλαδή 7,1%)

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ 4862 (σε πληθ. 59.010 δηλαδή 8,2%)

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 3.582 (σε πληθ. 37.530 δηλαδή 9,5%)

ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 1.826 (σε πληθ. 19.510 δηλαδή 9,3%)

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ 1.181 (σε πληθ. 14.900 δηλαδή 7,9%)

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ 630 (σε πληθ. 18.830 δηλαδή 3,3%)

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ 469 (σε πληθ. 14.710 δηλαδή 3,2%)

ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ 272 (σε πληθ. 11.480 δηλαδή 2,4%)

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 250 (σε πληθ. 2.840 δηλαδή 8,8%)

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ 224 (σε πληθ. 13.750 δηλαδή 1,6%)

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ 203 (σε πληθ. 16.570 δηλαδή 1,2%)

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ 150 (σε πληθ. 15.530 δηλαδή 1%)

Έτσι για να δούμε και έναν Μέσο Όρο για τη Θράκη :

- Πληθυσμός 506.630 σύμφωνα με απογραφή 2011

- Αριθμός Δημοσίων Υπαλλήλων στους Δήμους Θράκης 28.717  Μ.Ο. = 5,7%

Δεν θέλουμε να υποδείξουμε εάν είναι πολλοί ή λίγοι...αυτό είναι δουλειά του Υπ. Εσωτερικών και των ίδιων των Δήμων & των υπολοίπων Δημοσίων Υπηρεσιών. Αυτό που δείχνουν όμως τα παραπάνω στοιχεία, είναι ότι στους Δήμους και το Δημόσιο της Θράκης υπάρχει μια σοβαρή ανισοκατανομή αναλογικά με τον πληθυσμό. Η ανισοκατανομή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενα από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας Θράκης ή το Υπ. Εσωτερικών για να υπάρξουν και καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες της Θράκης, αλλά και σωστότερη κατανομή του κόστους στους Δήμους μας. Συμφωνούμε επίσης ότι σημασία δεν έχει ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αλλά τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Ποιοι περιλαμβάνονται στην απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων

Το πάσης φύσεως προσωπικό του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, ως ακολούθως:

1. το μόνιμο προσωπικό,

2. το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,

3. το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

4. οι μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες των γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών, των γραφείων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, των γραφείων Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ν.Π.Δ.Δ.,

5. οι επί θητεία υπάλληλοι,

6. οι υπάλληλοι κατηγορίας ειδικών θέσεων,

7. οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή,

8. το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Το πάσης φύσεως διδακτικό και βοηθητικό διδακτικό προσωπικό των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και το πάσης φύσεως διδακτικό προσωπικό των Σχολών του δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ.,

9. οι δικαστικοί λειτουργοί και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

10. τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος,

11. το επί θητεία και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στρατιωτικό και ένστολο προσωπικό των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη,

12. οι ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι μόνιμοι ιατροί, οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και οι επικουρικοί ιατροί.

13. οι κληρικοί όλων των βαθμίδων και το προσωπικό της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που υπάγονται στην εποπτεία Αυτής,

14. οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών,

15. οι απασχολούμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου,

16. οι διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Ν.Π.Δ.Δ,

17. οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών,

18. τα αιρετά όργανα των Ο.Τ.Α. Α΄ και β΄ βαθμού,

19. το λοιπό πάσης φύσεως προσωπικό των φορέων του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην ως άνω ενδεικτική απαρίθμηση.

E-Thraki