GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Υπάρχει μυστικοπάθεια στην διαχείριση των χρημάτων του Δήμου»

- Δήμαρχος Ξάνθης : «Δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο»   Με τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε τελικά λύση...

- Δήμαρχος Ξάνθης : «Δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο»

  Με τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε τελικά λύση στο ζήτημα της προμήθειας υγρών καυσίμων στον δήμο Ξάνθης.  Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή στην οικονομική επιτροπή του δήμου ο τελευταίος διαγωνισμός για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του δήμου Ξάνθης κηρύχτηκε άγονος, οδηγώντας τον δήμο πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να μείνει χωρίς καύσιμα. «Έχουμε αποθέματα σε υγρά καύσιμα μέχρι και τις 30 Μάιου και αν δεν βρεθεί ανάδοχος ο δήμος θα στερεύσει από καύσιμα» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου κ. Δημήτρης Μπένης κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προτάσσονταν ως λύση την απευθείας ανάθεση με κριτήριο την πιο συμφέρουσα οικονομικά για τον δήμο προσφορά.
«Το ζητούμενο δεν είναι εάν είναι οικονομική ή όχι η προσφορά αλλά το που ακριβώς πηγαίνουν τα καύσιμα δεν έχω πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται και κάθε φορά που ζητάω κάποιο έγγραφο δεν μου το δίνουν» επισήμανε η κ. Μπέτυ Πατσίδου, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή»,  απαντώντας στις θέσεις που πρόταξε ο κ. Μπένη. Θέση που η ίδια ανέπτυξε ενδελεχώς στο Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα», λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Στον δήμο Ξάνθης υπάρχει αδικαιολόγητη μυστικοπάθεια στην διαχείριση των χρημάτων. Κάθε φορά που ζητάμε έγγραφα ως αντιπολίτευση δεν μας τα δίνουν γιατί λένε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να μάθουμε, ως εκ τούτου δεν είναι εύκολο να φτάσουν στα χέρια μας τα πραγματικά στοιχεία για την εικόνα του δήμου».
  Παίρνοντας θέση για το θέμα ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, παραδέχτηκε έμμεσος πλην σαφώς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου πως σε παλαιότερα έτη δεν υπήρχε έλεγχος (σ.σ. την περίοδο αυτή, μάλλον, αποκαταστάθηκε αυτή η … παράληψη) για το που και πώς ξοδεύονται τα καύσιμα στον δήμο. «Τα τελευταία 6 χρόνια, με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο έλεγχος είναι πάρα πολύ αυστηρός. Γίνεται έλεγχος για τα καύσιμα που παίρνουν τα οχήματα ανάλογα με τα χιλιόμετρα», υπογράμμισε ο κ. Δήμαρχος εξηγώντας πως με ειδική γνωμάτευση έχουν εξαιρεθεί από τον έλεγχο τα απορριμματοφόρα οχήματα λόγω του ειδικού χαρακτήρα της διαδρομής που ακολουθούν (φόρτωση- εκφόρτωση απορριμμάτων).

Όσο δε για το αν λαμβάνει ο δήμος τις πληρωμένες και που καταλήγουν αυτές οι ποσότητες καυσίμων ο κος Στυλιανίδης απάντησε σιβυλλικά «Δεν βάζω και το χέρι μου στο Ευαγγέλιο αλλά δεν υπάρχουν πια τα περιθώρια που ενδεχομένως να υπήρχαν τα παλιότερα χρόνια» (για πια περιθώρια μίλησε ο κος Δήμαρχος και πόσο παλαιότερα εννοούσε;) κατέληξε ο κος Στυλιανίδης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ευσταθούν πλήρως οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης».

Προχωρά η αξιοποίηση του κτηριακού συγκροτήματος του Μουζαφέρ  Μπέη !

Αλλάζοντα το όνομα και την θεματολόγια του “μουσείου” που αρχικά  είχε δρομολογηθεί να δημιουργηθεί το κτίριο του Μουζαφέρ Μπέη επιχειρεί η δημοτική αρχή να εγκρίνει την χρηματοδότηση του έργου. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ξάνθης το κτίριο του Μουζαφέρ Μπέη αντί για παιδικό μουσείο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα μετατραπεί σε μαθητικό εργαστήρι, ή τουλάχιστον η ονομασία του μέχρι την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης, ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση του ύψους 1.000.000 ευρώ γιατί διαφορετικά δεν είχε τύχη η προσπάθεια εξεύρεσης των κεφαλαίων αυτών. Εξέλιξη ωστόσο που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης αναφορικά με το που και πως θα αξιοποιηθεί το ποσό της χρηματοδότησης, επισημαίνοντας ότι το ποσό αυτό του ενός εκ. ευρώ είναι πολύ μεγάλο για τους καιρούς που περνάμε με τα οικονομικά δεδομένα.

Στα υπόλοιπα θέματα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν την ένταξη περισσότερων συλλογικών φορέων του νομού στην επιτροπή διαβούλευσης για την σύνταξη της κυκλοφοριακής μελέτης στο δήμο, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά πριν από λίγο καιρό σε ασταθή βάση χωρίς να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα. Παράλληλα αποφασίστηκε να εγκριθεί ένας χώρος στάθμευσης για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και παρά την πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για αξιοποίηση ενός χώρου στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και 28η Οκτωβρίου, για αυτό τον σκοπό, τα μελή του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν να σταθμευθεί το ασθενοφόρο μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, απόφαση που θεωρείτε ορθολογικότερη της προηγουμένης.