GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι πολίτες κατάφεραν να “ευαισθητοποιήσουν” τον δήμο Ξάνθης!

-Όταν ο δήμος τους είπε “Let’s do it”, αυτοί το είχαν ήδη... κάνει Μια σειρά από εθελοντικούς καθαρισμούς και περιποιήσεις των χώρων π...

-Όταν ο δήμος τους είπε “Let’s do it”, αυτοί το είχαν ήδη... κάνει

Μια σειρά από εθελοντικούς καθαρισμούς και περιποιήσεις των χώρων πρασίνου του δήμου Ξάνθης έλαβαν χώρα το πρωί της Κυριακής 29 Απρίλιου, με εθελοντικές οργανώσεις σε συνεργασία με το τμήμα Πρασίνου και το τμήμα Καθαριότητας του δήμου να μαζεύουν σκουπίδια, να φυτεύουν δέντρα και να περιποιούνται τους χώρους πρασίνου σε διάφορα σημεία της πόλης.


Από νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου Ξάνθης βρίσκονταν τόσο στο περιαστικό δάσος, το άλσος του Ευμοίρου όσο και το Πετροχώρι Ξάνθης. Ο δήμος Ξάνθης απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες και σε εθελοντικές ομάδες να δώσουν τα παρών και να συμβάλουν στην πρωτοβουλία αυτή του δήμου. Ωστόσο είναι γεγονός πως εδώ και μήνες αρκετοί από αυτούς τους συλλόγους πραγματοποιούν αντίστοιχες δράσεις είτε με είτε χωρίς τη συμβολή του δήμου.    

Χαρακτηριστικά, τόσο ο Οικολογικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου όσο και η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. εδώ και μήνες πραγματοποιούν εθελοντικές εξορμήσεις στο άλσος του Ευμοίρου και στον ποταμό Κόσυνθο αντίστοιχα, με τους δεύτερους να έχουν υιοθετήσει κομμάτι του ποταμού το οποίο καθαρίζουν μια φορά τον μήνα. 

Καθάρισε το περιαστικό δάσος!
Λίγο μετά τις 11 το πρωί εθελοντές και πρόσκοποι ξεκίνησαν την περισυλλογή σκουπιδιών από το περιαστικό δάσος της Ξάνθης, με τα συνεργεία του δήμου να κόβουν χόρτα και να περιποιούνται τους χώρους πρασίνου που βρίσκονται στην περιοχή.


Παράλληλα την ίδια στιγμή, μέλη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. βρίσκονταν στο ποταμό Κόσυνθο  συλλέγοντας σκουπίδια, τα οποία απομάκρυναν από την κοίτη του ποταμού. Μέλη του Οικολογικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ευμοίρου βρίσκονταν, όπως σχεδόν κάθε Κυριακή, από νωρίς το πρωί στο άλσος του Ευμοίρου μαζεύοντας σκουπίδια, με την πρόεδρο του συλλόγου κα Δήμητρα Φάκα να αναφέρει στο ThrakiToday.com πως «ο κόσμος έχει αρχίζει να ευαισθητοποιείται μετά από τις τόσες μας εξορμήσεις και βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν πια πολλά σκουπίδια. Ωστόσο δεν αρκεί μόνο η δική μας κινητοποίηση αλλά απαιτείται μεγαλύτερη συμμετοχή του δήμου».   

Τι είναι το Let’s Do it:
Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαίου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον.

Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά και ο δήμος Ξάνθης.