GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Οι δημότες αναλαμβάνουν δράσεις για το Κολυμβητήριο (+video)

-Επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την τραγική εικόνα του Κολυμβητηρίου! Την κατάσταση στα χέρια...

-Επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την τραγική εικόνα του Κολυμβητηρίου!

Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν πλέον οι πολίτες του δήμου Ξάνθης βλέποντας την απραξία της δημοτικής αρχής για το ζήτημα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου να διογκώνεται καθημερινά, το κτήριο του Κολυμβητηρίου να λεηλατείται χωρίς παράλληλα να διαφαίνεται στον ορίζοντα προοπτική για επαναλειτουργία της πισίνας, που κάποτε αποτελούσε τον πυρήνα του τοπικού αθλητικού πολιτισμού και σήμερα θυμίζει κάτι από… σκουπιδότοπο! 

Με πρωτοβουλία των δύο κολυμβητικών συλλόγων του δήμου Ξάνθης, ΚΟΞ και Ποσειδώνα, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση δημοτών το απόγευμα της Τετάρτης στον χώρο του δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο πρόσφατα δέχθηκε σοβαρές καταστροφές από βανδαλισμούς, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως μεγάλο κομμάτι της δημοτικής περιουσίας έχει αφεθεί στην τύχη του, χωρίς να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα για προστασία και συντήρησή από πλευράς του δήμου. Όπως είναι γνωστό το δημοτικό Κολυμβητήριο βρίσκεται σε λειτουργική παύση τα τελευταία δύο χρόνια, με την πρόφαση πως «ο δήμος δεν έχει τους πόρους να το λειτουργήσει». 

Σήμερα η εικόνα του Κολυμβητηρίου είναι άκρως αποκαρδιωτική και θυμίζει πεδίο βολής με το ύψος των καταστροφών να αγγίζει τις πολλές χιλιάδες ευρώ. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή επιδεικνύει χαρακτηριστική απραξία, με τους πρόεδρους των κολυμβητικών συλλόγων να αναφέρουν πως «παρά το γεγονός πως έχουν κατατεθεί προτάσεις για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, στη δημοτική αρχή, από πλευράς των δύο συλλόγων, οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν τη λειτουργία του, αυτές δεν έχουν καν τεθεί υπό συζήτηση». 

Απογοητευμένοι και πικραμένοι από τη δημοτική αρχή η οποία, παρά τις διαρκείς της διαβεβαιώσεις για την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου, παραμένει συνεπής στην ασυνέπεια της οι κάτοικοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προχωρώντας σε πρώτη φάση σε εθελοντικό καθαρισμό του χώρου, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν εκ νέου κινητοποιήσεις ευελπιστώντας να ευαισθητοποιήσουν τη δημοτική αρχή προς την κατεύθυνση της προστασίας του Κολυμβητηρίου, αρχικά, και της επαναλειτουργίας αυτού σε δεύτερη φάση.

Ντρέπομαι που ανήκω στο δημοτικό συμβούλιο!
Στον χώρο του Κολυμβητηρίου βρέθηκαν και μέλη της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή, με τον επικεφαλής αυτής κο Χρίστο Πούλιο να αναφέρει πως «ντρέπομαι που εξακολουθεί η δημοτική αρχή να ισχυρίζεται πως οι ζημίες είναι δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ. Ας κόψουν από κάπου αλλού χρήματα και ας τα φέρουν εδώ για να λειτουργήσει ξανά το Κολυμβητήριο», συμπληρώνοτας μάλιστα πως «δεν μπορεί από τη μια να θέλουν να δώσουν 70.000 ευρώ για στολές των δημοτικών αστυνομικών και να λένε όχι στο Κολυμβητήριο. Προσωπικά αισθάνομαι ντροπή που συμμετέχω σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο».




Η ευθύνη στον δήμο…
Οι πολίτες που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο εγκαταλειμμένο Κολυμβητήριο επέρριψαν ευθύνες στη δημοτική αρχή λέγοντας μεταξύ άλλων πως «αποκλειστικά υπεύθυνος για την εικόνα του Κολυμβητηρίου είναι ο δήμος». Παράλληλα ανέφεραν πως οι ίδιοι ήταν αναγκασμένοι να μετακινούνται σε γειτονικές πόλεις ώστε να μπορούν να παιδιά τους να συνεχίσουν την κολύμβηση ωστόσο το οικονομικό βάρος ήταν δυσβάστακτο για αυτούς με αποτέλεσμα να έχουν πλέον σταματήσει και αυτό.






Δεν υπάρχουν σχόλια