GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αντιδρά η Περιφέρεια ΑΜΘ στα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών

-«Δεν αποτελούν κομμάτι της αναπτυξιακής μας στρατηγικής» «Χρειάζεται χρόνος διαβούλευσης και συζήτησης. Θα πρέπει παράλληλα να ασκήσουμε π...

-«Δεν αποτελούν κομμάτι της αναπτυξιακής μας στρατηγικής»

«Χρειάζεται χρόνος διαβούλευσης και συζήτησης. Θα πρέπει παράλληλα να ασκήσουμε πίεση προς την πλευρά της Τουρκίας γιατί εκεί είναι το πρόβλημα» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κος Άρης Γιαννακίδης σχολιάζοντας την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας να δημιουργήσει συνολικά 30 κέντρα υποδοχής μεταναστών σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα σε 10 Περιφέρειες μεταξύ των οποίων και της ΑΜΘ. 

«Μας άφησε εμβρόντητους η πρωτοβουλία του Υπ. Προστασίας. Η Περιφέρεια ΑΜΘ πράγματι είχε εισφορά όλο αυτό το χρονικό διάστημα στον σχεδιασμό για την μετανάστευση και νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη περιοχή με τέτοια συνεισφορά» τονίζει ο κος Γιαννακίδης εξηγώντας πως «σε μια περιοχή όπως είναι η δική μας που καθημερινά βιώνει το θέμα το μεταναστευτικό, η λαϊκή έκφραση θα έχει τη μορφή της οργής. Εάν η πολιτεία αποφασίσει ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα της περιοχής μας είναι η δημιουργία αυτών των κέντρων τότε είναι σε ευθεία αντίθεση με εμάς».

Μάλιστα το ζήτημα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ με τα μέλη να συμφωνούν στο ότι «εφόσον υπάρχει πίεση χρόνου από πλευράς πολιτείας και δεν υπάρχει χρόνος για συζήτηση και διαβούλευση θα υπάρξει μεγάλη οργή από τον κόσμο», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κος Γιαννακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια